Πλαγιάρι: Εθελόντριες μετέτρεψαν σε έργο τέχνης τους τοίχους του 1ου Νηπιαγωγείου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πλαγιάρι: Εθελόντριες μετέτρεψαν σε έργο τέχνης τους τοίχους του 1ου ΝηπιαγωγείουΑνθρωπιά και αλληλεγγύη από εθελόντριες ζωγράφους


Το εγγονάκι της Karin Muser πήγε για πρώτη φορά πέρυσι στο νηπιαγωγείο και συγκεκριμένα στο 1ο νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου. 

Η Karin η οποία είναι ζωγράφος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζωγραφίσει τους εξωτερικούς τοίχους του νηπιαγωγείου, γεμίζοντάς τους με χρώματα και όμορφες παραστάσεις, αλλάζοντας όλη την εικόνα του σχολείου. Μαζί με άλλες τρεις συνεργάτιδές της, τις Κατερίνα Θάνου, Claudia Fahrmeier και Μαρία Κουρκουρίκα οι οποίες επίσης ασχολούνται με τη ζωγραφική, μετέτρεψαν τους άχαρους τοίχους του σχολείου σε έργα τέχνης. 

Οι τέσσερις ανέλαβαν δράση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, εργάστηκαν αφιλοκερδώς επί μία εβδομάδα και το αποτέλεσμα που παρουσίασαν είναι πράγματι πανέμορφο. Το 1ο νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου έχει γίνει αγνώριστο.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Σόνια Ζαχάρωφ οι τέσσερις γυναίκες «με τη δουλειά τους και την αισθητική τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας! Περιμένουμε να δούμε την έκπληξη των μαθητών του σχολείου μας που θα ξαναφοιτήσουν ως νήπια από τον Σεπτέμβριο και θα αντικρύσουν αυτές τις αλλαγές. 

Η προσφορά αυτή των τεσσάρων γυναικών, στις οποίες προσφέραμε μόνο τα υλικά, ανανέωσε την ελπίδα μας για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο και μπορεί να διοχετευθεί στον συνάνθρωπο και στην τοπική κοινωνία» σημειώνει η κ. Ζαχάρωφ.