Τι θα συμβεί αν πέσετε σε «μαύρη τρύπα» – Τι έδειξε η προσομοίωση της ΝΑSA - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι θα συμβεί αν πέσετε σε «μαύρη τρύπα» – Τι έδειξε η προσομοίωση της ΝΑSA


Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημιούργησε μια οπτικοποίηση ενός αντικειμένου που εισέρχεται σε μια μαύρη τρύπα, η οποία δείχνει τη διαδικασία της «σπαγγετοποίησης»


Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε περί «μαύρης τρύπας» στο διαστημικό τοπίο, η NASA to πήγε ωστόσο ένα βήμα παραπέρα και πειραματίστηκε με προσομοίωση τι θα συμβεί σε ένα ανθρώπινο σώμα αν πέσει σε μια «μαύρη τρύπα». Το αποτέλεσμα είναι ανατριχιαστικό.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημιούργησε μια οπτικοποίηση ενός αντικειμένου που εισέρχεται σε μια μαύρη τρύπα, η οποία δείχνει τη διαδικασία της «σπαγγετοποίησης».

Αυτό ακριβώς θα συνέβαινε σε έναν άνθρωπο αν τον απορροφούσε μια μαύρη τρύπα και είναι ένας πραγματικά τρομακτικός τρόπος να πεθάνει κανείς.

Οι αστροφυσικοί επινόησαν τη φράση «απλώνονται σαν μακαρόνια», ως έναν κατάλληλο τρόπο για να περιγράψουν τι συμβαίνει σε αντικείμενα που πέφτουν σε μια μαύρη τρύπα

Ο Jeremy Schnittman, αστροφυσικός στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA που έκανε την απεικόνιση, δήλωσε: «Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν γι' αυτό "τι θα συνέβαινε αν έπεφτε σε μια μαύρη τρύπα" και η προσομοίωση αυτών των δύσκολων διαδικασιών με βοηθά να συνδέσω τα μαθηματικά της σχετικότητας με τις πραγματικές συνέπειες στο πραγματικό σύμπαν».

Η οπτικοποίηση οδηγεί τον θεατή σε ένα μονόδρομο ταξίδι σε μια μαύρη τρύπα. Με τρομακτική σαφήνεια, η προσομοίωση δείχνει τη στρέβλωση του φωτός καθώς μια κάμερα – μια στάση για έναν «τολμηρό» αστροναύτη εισέρχεται στη δίνη. Αυτό το φως κάμπτεται και τεντώνεται όσο περισσότερο η κάμερα βυθίζεται στη μαύρη τρύπα πριν σπάσει και λυγίσει πίσω γύρω από την αρχική γραμμή φωτός.

Αυτό δείχνει το γεγονός του ταξιδιού πέρα από το εξωτερικό όριο μιας μαύρης τρύπας και σε ένα μέρος όπου ούτε το φως δεν μπορεί να ξεφύγει από την άγρια βαρυτική έλξη της. Ο δακτύλιος του φωτός αντιπροσωπεύει το σημείο χωρίς επιστροφή, αναφέρει space.com, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό είναι για οτιδήποτε φτάνει τόσο μακριά.

Η βαρυτική μοναδικότητα μιας μαύρης τρύπας είναι τόσο ισχυρή που εντείνει τις παλιρροϊκές δυνάμεις τόσο δραστικά, τα αντικείμενα τεντώνονται κάθετα και συνθλίβονται οριζόντια, μετατρέποντας ό, τι είναι αυτό το αντικείμενο – αστέρι, αστροναύτης, εξωγήινος – σε νουντλς ή σπαγγετοποιώντας τα.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό θα σας σκοτώσει. Και μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό υπάρχει μία ελπίδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όσο μεγαλύτερη είναι η μαύρη τρύπα, τόσο πιο μακριά είναι ο εξωτερικός δακτύλιός της, δίνοντας στα εισερχόμενα αντικείμενα περισσότερες πιθανότητες να παρακάμψουν το σημείο χωρίς επιστροφή.