Βασιλικά: Μεγάλης έκτασης φωτιά στο ύψος της διασταύρωσης Περιστεράς. Κινδύνευσαν σπίτια και θερμοκήπια [φωτο-video] - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βασιλικά: Μεγάλης έκτασης φωτιά στο ύψος της διασταύρωσης Περιστεράς. Κινδύνευσαν σπίτια και θερμοκήπια [φωτο-video]



Ηταν λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 14/6 όταν φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία 500 περίπου μέτρα πριν τη διασταύρωση της Περιστεράς, εξαπλώθηκε τάχιστα λόγω των ανέμων που έπνεαν την ώρα εκείνη στη περιοχή.


Τα ξερά χόρτα, τα δέντρα και άλλα έφλεκτα υλικά επιτάχυναν την εξάπλωση της φωτιάς που γρήγορα έφτασε στη διασταύρωση όπου υπήρχαν κατοικίες. 
Στο διάβα της η φωτιά έκαψε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μέρος θερμοκηπίων ενώ άγγιξε τις περιφράξεις σπιτιών. 

Προσπαθώντας να προφυλάξει το σπίτι της η ηλικιωμένη κυρία ρίχνει νερό με το λάστιχο
Πυροσβέστες, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας και απλοί πολίτες προσέτρεξαν από τη πρώτη στιγμή να βοηθήσουν, ενώ σημαντική βοήθεια στον συντονισμό προσέφερε και η πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών που βρέθηκε στο σημείο από τα πρώτα λεπτά.


Στη προσπάθεια πυρόσβεσης συνέδραμαν και ιδιωτικά οχήματα, τρακτέρ και βυτιοφόρα οχήματα επαγγελματιών της περιοχής. 






Η φωτιά έφτασε λίγα μέτρα από την αυλή του σπιτιού.



Η ζωντανή μετάδοση της THERMISnews.gr από το σημείο: 



Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης:
Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι σήμερα στο παλαιό εθνικό δρόμο Χαλκιδικής από την στροφή Περιστέρας προς Λακκιά.
Με συντονισμένες ενέργειες η πυροσβεστική υπηρεσία, η πολιτική προστασία του Δήμου Θέρμης και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Θέρμης με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Κουγιουμτζίδη κατάφεραν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζιδης καθώς και η πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού εκφράζουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους προς τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει με κάθε τρόπο και μέσο ώστε να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές κατοικίες και επιχειρήσεις της περιοχής.


THERMISnews.gr