Βασιλικά: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 203ης επετείου για τη Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών - φωτο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βασιλικά: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 203ης επετείου για τη Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών - φωτοΣε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της 203ης επετείου της μάχης των Βασιλικών.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας κ.κ.Αποστόλου. 

Ακολούθησε ο πανηγυρικός λόγος και στη συνέχεια έγινε η
επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων.

“Ημέρα τιμής, αλλά και συγκίνησης στον εορτασμό της 203ης επετείου. Ήταν 10 Ιουνίου 1821, όταν οι Χαλκιδικιώτες επαναστάτες, με αρχηγό τον καπετάν Χάψα, πολέμησαν με απαράμιλλη ανδρεία τις πολυπληθείς τουρκικές δυνάμεις. 

Η μάχη ήταν άνιση όμως ο Καπετάν Χαψας και οι πολεμιστές του
δεν έκαναν βήμα πίσω. Οι σπουδαίοι αυτοί άνδρες πέρασαν στην
αιωνιότητα, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας τους. 

Είναι ιερή υποχρέωσή μας να αποδίδουμε τη δέουσα τιμή στους ήρωές μας. 

Είναι ιερή υποχρέωσή μας, να συμβάλλουμε όλοι μαζί, για την αποκατάσταση του μνημείου τους. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!”, είναι το μήνυμα του Δημάρχου Πολυγύρου, Γιώργου Εμμανουήλ.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος και Κυριακή Μάλαμα, η οποία εκπροσώπησε την Ελληνική Βουλή, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, οι Δήμαρχοι Κασσάνδρας,
Θέρμης και Εμμανουήλ Παππά Σερρών, εκπρόσωπος του Στρατηγού του Γ’Σώματος Στρατού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, Γαλάτιστας, Γαλαρινού, Βασιλικών και Λιβαδίου, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.


Δείτε ακόμη: