Με στόχο την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα Βασιλικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με στόχο την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα Βασιλικά




//Ανακοίνωση Κοινότητας Βaσιλικών



Την προβολή του θεάρεστου και άγιου έργου της ιεραποστολής είχε ως στόχο η εκδήλωση που διεξήχθει στο Κοινοτικό μας Κατάστημα υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και τη συνεργασία της Κοινότητας μας με την Ιεραποστολή "Στα Ίχνη Του Πατροκοσμά", την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αρναίας, τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βασιλικών και του ΚΑΠΗ Βασιλικών.

Στόχος επίσης υπήρξε η ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου στην Επισκοπή Μπουκόμπα, Δυτικής Τανζανίας και Ρουάντας, στόχος που επιτεύχθηκε με επιτυχία χάρη στη συνδρομή και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας των Βασιλικών - Λακκιάς καθώς και γειτονικών μας Κοινοτήτων και τους ευχαριστούμε θερμά.

Την έναρξη της εκδήλωσης καθώς και το κλείσιμο αυτής επιμελήθηκε η Μεικτή Χορωδία του ΚΑΠΗ Βασιλικών ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΕΣ με χοράρχη τον ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Της Του Θεού Σοφίας κ. Στυλιανό Ζαχαρίου, ενθουσιάζοντας το κοινό .

Το έργο της ιεραποστολής παρουσιάσανε οι ομιλητές:
  • Πατέρας Σταύρος εκ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου
  • κ. Ζαχαρούλα Νικολαΐδου εκπρόσωπος της Ιεραποστολής "στα Ίχνη του Πατροκοσμά"
  • Αδελφή Παρασκευή εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρναίας

Την παρουσίαση του βιβλίου "Στη Χώρα Του Μισένι" της συγγραφέως Μαρίας Αράπκουλε, με το οποίο υποστηρίζεται οικονομικά το έργο της ιεραποστολής επιμελήθηκε η κ. Χάρις Δημητρακούδη, εκπαιδευτικός, παιδαγωγός, θεολόγος και παρουσιάστρια παιδαγωγικών εκπομπών στο Κανάλι 4Ε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατέρας Ιωάννης εκ του Ιερού Ναού Γενεθλίων Της Θεοτόκου Αγίου Αντώνιου, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αχιλλέας Μεταλούλης, η πρόεδρος του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Αντώνιου κ. Δέσποινα Ιωαννίδου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βασιλικών κ. Ευριπίδης Μαυρούδης, εκπρόσωποι όλων των Τοπικών Φορέων και πλήθος πολιτών.

Η πρόεδρος μας στο καλωσόρισμα της τόνισε πως ως ευσεβείς πιστοί και έχοντας την κλίση του Θεού δεν θα μπορούσαμε παρά να υποστηρίξουμε το έργο της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης και της διάδοσης του λόγου του Κυρίου μας, ένα έργο που φέρνει το χαμόγελο στα χείλη αυτών των παιδιών, των φτωχών, ορφανών παιδιών που αναζητούν στοργή, φροντίδα, αγάπη και είναι τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης μας.

Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και τους συνδιοργανωτές δήλωσε πως αποτελεί τιμή για την Κοινότητα μας η φιλοξενία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Κοινότητα μας καθώς επίσης και στον Δήμο μας.