Ν.Ρύσιο: Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ν.Ρύσιο: Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης


//Δ.Θέρμης:
 
Με τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό, αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 20 Μαΐου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τους Αγίους Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοινότητα Νέου Ρυσίου.Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις στον εξωτερικό χώρο του κλειστού Αθλητικού Κέντρου “Χρήστος Θωμάρεϊς”, όπου πρωταγωνίστησαν η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Θέρμης και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Συλλόγου “Η Αρετσού”.

  

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε κατά το σύντομο χαιρετισμό του την ανακαίνιση του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, κάτι που αποτελούσε άλλωστε επιθυμία του πάτερ Αντωνίου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. “Μέσα σε αυτή τη θητεία μας ο ναός θα ανακαινιστεί και θα παραδοθεί όπως πρέπει στην εκκλησία” σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Παράλληλα ο δήμαρχος Θέρμης συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, το Λαογραφικό Σύλλογο “Η Αρετσού” και όλα τα μέλη του, τη χορωδία του 2ου Γυμνασίου και την καθηγήτρια μουσικής Γεωργία Μελιγγοπούλου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αθηνά Παπαδάκη, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης, Πολυχρόνης Κοντοπίδης και Γιώργος Αγγέλου, ο δημοτικός Σύμβουλος Αστέριος Καρακώτας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέου Ρυσίου Γιώργος Δημητριάδης και πλήθος πιστών.