Σεμινάριο παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Θρακιωτών -Μανδριτσιωτών Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Θρακιωτών -Μανδριτσιωτών Θέρμης//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Ο Σύλλογος Θρακιωτών – Μανδριτσιωτών Θέρμης με περισσότερα από 40 χρόνια προσφοράς στην παράδοση του τόπου μας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά σεμινάριο παραδοσιακών χορών, καθώς ο χορός αποτελεί τον παλαιότερο τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου, και θεωρείται η πρώτη μορφή τέχνης που εμφανίστηκε πάνω στον πλανήτη. 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αναμένεται να αναπτυχθούν απόψεις σχετικά με το πως η ανθρώπινη κίνηση χρησιμοποιείται ως μορφή έκφρασης, η οποία παρουσιάζεται στη συνέχεια ως μια κοινωνική, πνευματική και ρυθμική απόδοση του ανθρώπινου σώματος.


«Ανέκαθεν ο χορός υπήρξε μια μορφή κοινωνικής έκφρασης και θρησκευτικής λατρείας, και ήταν τόσο σημαντικός στην ζωή του πρωτόγονου ανθρώπου, ώστε κατέληξε να είναι το πρωταρχικό μέσο κοινωνικής ταυτότητας. 

Ο χορός είναι µία από τις δραστηριότητες όπου ο άνθρωπος δίνεται ολόκληρος, σώμα, καρδιά και πνεύμα, ξεκινώντας από τον πρωτόγονο άνθρωπο και περνώντας στην τελειοποίηση στο πέρασμα των αιώνων. 

Όλοι οι λαοί του κόσμου καλλιέργησαν το χορό, μα καθένας τον προσάρμοσε στα ήθη, τα έθιμα και στις ιδιομορφίες του και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί το σεμινάριο παραδοσιακών χορών του Συλλόγου μας», αναφέρει η πρόεδρος Μαρία Καμπουρίδου.

Το σεμινάριο θα γίνει στις 25 Μαΐου στο 4ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου. 

Εισηγητές θα είναι οι χοροδιδάσκαλοι: 
  • Απόστολος Πολυσάκης και 
  • Κώστας Τσώνης 
οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που έχουν να κάνουν με τους παραδοσιακούς χορούς, τις φορεσιές καθώς και τα παραδοσιακά τραγούδια.