Στα Βασιλικά το 6o Mars Combat Challenge: Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού Tae Kwon Do την Κυριακή 26 Μαΐου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στα Βασιλικά το 6o Mars Combat Challenge: Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού Tae Kwon Do την Κυριακή 26 Μαΐου


Τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού Tae Kwon Do και συγκεκριμένα το 6o Mars Combat Challenge θα φιλοξενήσουν τα Βασιλικά την Κυριακή 26 Μαΐου


Πρόκειται για ένα Πανελλήνιο Διασυλλογικό Τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος περισσότερα από 90 σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα με 1.200 αθλητές και αθλήτριες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή των Βασιλικών, καθώς κάθε χρόνο με αφορμή τη συγκεκριμένη διοργάνωση δέχεται αθλητικό τουρισμό από ολόκληρη την Ελλάδα.

Το τουρνουά, που διοργανώνεται από τον «Αθλητικό Σύλλογο Tae Kwon Do Βασιλικών Mars», θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Στέλιος Πιπινίκας» και αποτελεί θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας. 

Επόμενος στόχος των διοργανωτών είναι από την επόμενη χρονιά το τουρνουά «Mars Combat Challenge» να έχει διεθνή χαρακτήρα και να διαρκεί συνολικά τρεις ημέρες.


Χιλιάδες αθλητές & θεατές

Για μία ολόκληρη μέρα το κλειστό γυμναστήριο των Βασιλικών θα γεμίσει αθλητές και αθλήτριες από κάθε σημείο της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι το τουρνουά θα παρακολουθήσουν 5.000 με 6.000 θεατές. Αξίζει να αναφερθεί ότι στόχος των διοργανωτών είναι να ενσωματώνουν κάθε χρόνο καινοτομίες στη διαδικασία της διοργάνωσης, ώστε να προάγεται το άθλημα και παράλληλα οι αθλητές και οι αθλήτριες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Πρόκειται για το μοναδικό τουρνουά με υπερυψωμένο τερέν, επαγγελματικό φωτισμό, καπνούς και τεράστιο video wall. Θέλουμε ο αθλητής που συμμετέχει να νιώθει ότι είναι ο πρωταγωνιστής», εξηγεί ο ομοσπονδιακός προπονητής και ιδρυτής του Συλλόγου «Α.Σ. Tae Kwon Do Βασιλικών Mars», Χρήστος Ευθυμίου και συνεχίζει: «Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε κλειστά προθερμαντήρια στο προαύλιο του γυμναστηρίου. Αυτό θα μειώσει το συνωστισμό εντός του γηπέδου κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε κάθε χρόνο και να προσφέρουμε κάτι παραπάνω».


Το επόμενο βήμα

Όπως εξηγεί ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ευθυμίου ο επόμενος στόχος είναι το «Mars Combat Challenge» να εξελιχθεί σε διεθνές τουρνουά. «Θέλουμε να το υλοποιήσουμε από την επόμενη χρονιά. Να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση και να τη μετατρέψουμε σε διεθνές πρωτάθλημα με τριήμερη διάρκεια», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θέλουμε να αγγίξουμε αντίστοιχες διοργανώσεις πολεμικών τεχνών του εξωτερικού, σε σχέση με το στήσιμο του γηπέδου και τους αγώνες».

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως φέτος θα υπάρχει ακόμη ένα νέο στοιχείο. «Οι πρώτες ομάδες αντρών και γυναικών θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για τα σωματεία τους. Το έπαθλο θα ανέρχεται στα 1.200 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν πολλά ακόμη δώρα», εξηγεί ο ίδιος. Παράλληλα, τονίζει πως τόσο η κοινότητα Βασιλικών όσο και ο δήμο Θέρμης είναι αρωγοί στην προσπάθεια τους. «Θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για μία διοργάνωση, που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και γι’ αυτό ζητάμε την υποστήριξη από τους τοπικούς επιχειρηματίες. Θέλουμε να είναι μία τεράστια γιορτή για τον αθλητισμό, που θα περιλαμβάνει όλη την περιοχή», υπογραμμίζει ο κ. Ευθυμίου.

20150503 192217

Αμέτρητες διακρίσεις

Ο «Α.Σ. Tae Kwon Do Βασιλικών Mars» ιδρύθηκε το 2007 ως συνέχεια του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Βασιλικών, ενώ από το 2000 οι αθλητές και οι αθλήτριες του συμμετέχουν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες, στελεχώνοντας παράλληλα και τη διεθνή ομάδα.

Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος Σύλλογος έχει περισσότερους από 45 διεθνείς αθλητές με σημαντικότατες διακρίσεις, ενώ βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της πανελλήνιας κατάταξης. «Οι αθλητές μας παραμένουν για χρόνια στις πρώτες θέσεις χάρη στη σκληρή δουλειά τους. Και συνεχώς βγαίνουν νέοι πρωταθλητές», αναφέρει ο ιδρυτής του συλλόγου, τον οποίο πλαισιώνουν και δύο βοηθοί προπονητή (assistant coaches), οι Παγώνα Παπαδοπούλου και Μαρία Κούσα.

Μάλιστα, στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do, που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία οι αθλητές και οι αθλήτριες του Συλλόγου «A. C. Vasilikon Mars» απέσπασαν συνολικά πέντε μετάλλια, τρία εκ των οποίων χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.

Με πληροφορίες από Facebook/mars combat challenge και Εφημερίδα Αποψη