Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τιμήθηκε στο «Huawei SEE Partner Summit» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τιμήθηκε στο «Huawei SEE Partner Summit»Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έλαβε την τιμητική διάκριση «Outstanding ICT Academy of the year 2023», κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Huawei για τους συνεργαζόμενους με αυτήν φορείς και εταιρίες από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τίτλο «Huawei SEE Partner Summit».


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο την περασμένη Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024, συμμετείχαν περισσότεροι από 150 συνεργάτες της εταιρίας από όλες τις χώρες που ανήκουν στο διοικητικό γραφείο της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, μίλησε για τις προκλήσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στο ελληνικό πανεπιστήμιο. 

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Υπεύθυνος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Φούσκας, παρουσίασε τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την Huawei στο πλαίσιο του «Huawei ICT Academy», καθώς και τη συμμετοχή των φοιτητών στο διαγωνισμό «Huawei ICT Competition» σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Φούσκας, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την ανάπτυξη του «Huawei ICT Academy» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρέλαβε το σχετικό βραβείο, επισημαίνοντας ότι η διάκριση «Outstanding ICT Academy of the year 2023» αποτελεί αναγνώριση της ακαδημαϊκής αριστείας και της ηγετικής θέσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και ότι η συνεργασία με την Huawei ενισχύει την προσπάθεια του Πανεπιστημίου στην προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους φοιτητές, συμβάλλοντας στην ψηφιακή πρόοδο της χώρας.

Το «Huawei SEE Partner Summit 2024» ήταν μια λαμπερή εκδήλωση με πλούσιο περιεχόμενο, η οποία περιλάμβανε ομιλίες από κορυφαία στελέχη της Huawei, βραβεύσεις συνεργατών και θεάματα. 

Η διοργάνωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Υπεύθυνος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Φούσκας,, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την ανάπτυξη του «Huawei ICT Academy» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρέλαβε το βραβείο «Outstanding ICT Academy of the year 2023»


Ο Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, μίλησε για τις προκλήσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στο ελληνικό πανεπιστήμιο