Ο δήμος Θέρμης σε εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έγινε στην Αθήνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο δήμος Θέρμης σε εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έγινε στην Αθήνα


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Οι δράσεις και οι ενέργειες του δήμου Θέρμης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή για τις Ελληνικές Πόλεις και Περιφέρειες, η οποία έγινε στις 11 Απριλίου στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι πιο σημαντικές προκλήσεις και ανάγκες των πόλεων και των περιφερειών στην Ελλάδα όσον αφορά την Προσαρμογή και την Ανθεκτικότητα στην Κλιματική Αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.



Το δήμο Θέρμης εκπροσώπησε ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς τμήματος Ενεργειακού Σχεδιασμού του δήμου, Μηχανολόγος Μηχανικός, Χρήστος Πολύζος. 

Στην παρέμβασή του ο κ. Πολύζος παρουσίασε τις ενέργειες του δήμου, σε επίπεδο οργάνωσης, με τη δημιουργία δύο Αυτοτελών Γραφείων, της Πολιτικής Προστασίας και του Ενεργειακού Σχεδιασμού, που καλύπτουν τις δυο Ευρωπαϊκές Αποστολές στις οποίες συμμετέχει ο δήμος Θέρμης, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030. 

Ανέπτυξε επίσης τις δράσεις του δήμου σε όλους τους τομείς, με αιχμή αυτούς της πολιτικής προστασίας και της εξοικονόμησης ενέργειας.