Συνέντευξη του δημάρχου Θέρμης σε μαθητές και μαθήτριες του λυκείου Βασιλικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνέντευξη του δημάρχου Θέρμης σε μαθητές και μαθήτριες του λυκείου Βασιλικών


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει παραχωρήσει αμέτρητες συνεντεύξεις στη διάρκεια της πολυετούς θητείας του. Ωστόσο, αυτή την οποία έδωσε την Πέμπτη 25 Απριλίου ήταν ξεχωριστή καθώς στο ρόλο των «δημοσιογράφων» ήταν μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ΄ τάξης του λυκείου Βασιλικών. 

Το σχολείο είναι μεταξύ αυτών που έχουν επιλεγεί φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος «Βουλή των εφήβων», για την υλοποίηση δράσεων με αφετηρία το πρόσημο «συν», όπως συμμετοχή, συνεργασία κ.ο.κ.Σύμφωνα με το πρόγραμμα επιλέγονται 300 σχολεία όσοι είναι δηλαδή και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν δράσεις και συζητήσεις για θέματα όπως η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.ά. 

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος μαθητές και μαθήτριες από το λύκειο Βασιλικών επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και στις 25 Απριλίου συμμετείχαν σε συζήτηση, εν είδη συνέντευξης, με τον δήμαρχο Θέρμης, στο χώρο του σχολείου. 

Η συζήτηση αφορούσε τη λειτουργία του δήμου, τους τρόπους συμμετοχής των νέων στα κοινά, τις πολιτικές που αφορούν τους νέους όπως τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και την εξεύρεση εργασίας κ.ο.κ.O δήμαρχος Θέρμης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παιδιών και τους παρακίνησε να συμμετέχουν στα κοινά του τόπου τους και να ψηφίζουν με γνώμονα πάντα τον ικανότερο για το καλό του τόπου.Απαντώντας ειδικότερα σε ερώτημα μαθήτριας για το «ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός δημάρχου που εκλέγεται για πολλά χρόνια», ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως 
δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας. Εκπροσωπώ την Αυτοδιοίκηση επί 43 χρόνια αρχικά ως κοινοτικός σύμβουλος, στη συνέχεια ως δημοτικός και τώρα ως δήμαρχος. Η εμπειρία αυτή με δίδαξε πως η κοινωνία αναγνωρίζει την προσφορά και την ποιότητα του κάθε ανθρώπου. Άλλωστε αποτελεί σταθερή μου πεποίθηση πως δεν μπορεί κανείς να είναι επιτυχημένος σε ό,τι κάνει, αν πριν και πάνω από όλα δεν το αγαπάει αυτό που κάνει. Επιπλέον πρέπει να είσαι τίμιος, συνεπής και ειλικρινείς με τους πολίτες γιατί αυτό επιζητά και αναγνωρίζει η κοινωνία. Ένας δήμαρχος οφείλει να ενώνει τους ανθρώπους και να μην τους διαχωρίζει. Με διάλογο και καλόβουλη συζήτηση δίνονται λύσεις σε όλα τα προβλήματαΟ δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το σπουδαίο έργο που επιτελούν. Επίσης καλωσόρισε την ομάδα των Βέλγων μαθητών και εκπαιδευτικών που φιλοξενούνται από το σχολείο, στο πλαίσιο προγράμματος συνεργασίας, Erasmus+ και τους ευχήθηκε καλή διαμονή. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στυλιανός Αποστόλου, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέας Μεταλούλης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Χρύσα Κληματσούδα.