Το ΠΑΜΑΚ ψάχνει να αγοράσει 4 κτηριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το ΠΑΜΑΚ ψάχνει να αγοράσει 4 κτηριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Θέρμης





Με επίσημη έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναζητάει αγορά ακινήτων για τέσσερις κτηριακές εγκαταστάσεις του που θα καλύψουν στεγαστικές ανάγκες του. Το ποσό που θα μπορέσει να διατεθεί για την αγορά είναι 15 εκατ ευρώ.

«Σήμερα πήραμε το πράσινο φως από τον υπουργό στο να βγει η σχετική προκήρυξη. Αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχει αρκετή γραφειοκρατία. Εγώ και οι συνεργάτες μου επενδύσαμε πολύ κόπο για να κατορθώσουμε να μπει σε τροχιά το συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε στο «ΤyposThes» ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων και Υποδομών, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Ταμπακούδης.

Ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο του 2023 και τον Νοέμβριο ξεκίνησε τις διαδικασίες για το ζήτημα των ακινήτων. «Σήμερα έχω στα χέρια μου την έγκριση υπουργού για τις διακηρύξεις», τόνισε σε τηλεφωνική μας συνομιλία.

Μιλώντας για τις κτηριακές ανάγκες που υπάρχουν σημείωσε πως «αφορούν στην αγορά 4 κτηριακών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν κατά βάση διοικητικές μονάδες. Οι τρεις εξ αυτών είναι για το ΕΛΚΕ, για διοικητικές υπηρεσίες και για ανεξάρτητη μονάδα, ενώ η 4η θα χρησιμοποιηθεί για το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης που έχει ειδικές ανάγκες διδασκαλίας. Φοιτητές που μαθαίνουν μουσικά όργανα ή είναι μέλη χορωδίας παρακολουθούν μαθήματα που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε ένα κοινό αμφιθέατρο. Επιπλέον χρειάζονται και χώρους για πρόβες», μας ανέφερε.



Σχετικά με το χώρο όπου θα αναζητηθούν τα ακίνητα είπε πως έχουν αφήσει ένα μεγάλο χωρικό εύρος: «Εντάξαμε όλους τους δήμους στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να βρεθούν ακίνητα. Ενδεικτικά να πούμε ότι βάλαμε και τον δήμο Θέρμης γιατί ψάχνουμε κτήρια μέχρι πχ και κοντά στο αεροδρόμιο».

Με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστό το ενδιαφέρον του ΠΑΜΑΚ για την αγορά νέων εγκαταστάσεων, αλλά και για να δοθούν διευκρινήσεις και λεπτομέρειες σχετικά με τους ειδικούς όρους των διακηρύξεων και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν τα νέα ακίνητα, θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο 13, στον 1ο όροφο του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται προς τους επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων, αλλά και προς κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.

«Κατά την διάρκειά της θα πούμε κάποια βασικά πράγματα πχ για τις προϋποθέσεις των ακινήτων. Θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο πως οι τέσσερις διακηρύξεις είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές και ελαστικές σε όρους αγοράς ως προς τα χαρακτηριστικά των κτιρίων. Αναλογιστείτε πως ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο αν του αρέσει ένα κτήριο μπορεί να το μετατρέψει όπως θέλει. Εμείς πρέπει να ακολουθούμε συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Ταμπακούδης.

Τέλος αναφερόμενος στα χρήματα που έχουν εγκριθεί είπε πως το αρχικό ποσό αυξήθηκε κατά 2 εκατ. ευρώ φτάνοντας πλέον στο τελικό που είναι τα 15 εκατ. ευρώ. «Για μια πόλη όπως η δική μας αυτό δεν είναι μικρό πόσο», σχολίασε.



Λεμονιά Βασβάνη
Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"