Νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-katanalotis - Πώς θα λειτουργεί - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-katanalotis - Πώς θα λειτουργεί


Tις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη πλατφόρμα e-katanalotis, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.


Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι η νέα πλατφόρμα θα λειτουργήσει μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.


Οι αλλαγές στο e-katanalotis

Αρκετές και σημαντικές αλλαγές θα έχει η πλατφόρμα e-katanalotis σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Πρώτον, θα περιλαμβάνει περίπου 3.500 προϊόντα ευρείας χρήσεως από 1.500 σήμερα.

Επιπλέον, οι καταναλωτές θα μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους καλάθι με τα φθηνότερα προϊόντα από κάθε αλυσίδα στην γειτονιά τους, ώστε όταν επισκέπτονται τα σούπερ μάρκετ να γνωρίζουν ήδη από πριν ποιο έχει τις καλύτερες τιμές ανά προιόν ώστε να γλυτώσουν και χρόνο και χρήμα.

Στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτλης διαπιστώσει ότι δεν συμβαδίζουν οι τιμές στην πλατφόρμα, θα μπορεί να το καταγγείλει ηλεκτρονικά, ώστε η ΔΙΜΕΑ να αναλάβει την διερεύνηση της εκάστοτε υπόθεσης.


Από σήμερα σε ισχύ τα νέα μέτρα για προϊόντα εμμήνου ρύσεως

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι από σήμερα βρίσκονται σε ισχύ και τα μέτρα κατά της ακρίβειας που αφορούν τα προϊόντα εμμήνου ρύσεως.

Επέσημανε μάλιστα ότι οι κωδικοί είναι περίπου 100 και η μεσοσταθμική μείωση φτάνει το 16%.

Συνολικά, με τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, περίπου 4.000 κωδικοί προϊόντων πωλούνται φθηνότερα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε επίσης, ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Τον Φεβρουάρια ανέφρε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων μειώθηκε σε 6,7% από 8,3% τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν σταματά και θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς.