Επέκταση του dentist pass σε μεγαλύτερες ηλικίες και σταθερό κονδύλιο από τον ΕΟΠΥΥ διεκδικούν οι οδοντίατροι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επέκταση του dentist pass σε μεγαλύτερες ηλικίες και σταθερό κονδύλιο από τον ΕΟΠΥΥ διεκδικούν οι οδοντίατροιΤην επέκταση του dentist pass αρχικά στους εφήβους και σταδιακά και σε μεγαλύτερες ηλικίες καθώς και την παγίωσή του αλλά και τη διάθεση από τον ΕΟΠΥΥ ενός σταθερού κονδυλίου για την οδοντιατρική κάλυψη, ζητά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), επισημαίνοντας ότι σήμερα ο Έλληνας ασφαλισμένος έχει παντελή έλλειψη οδοντιατρικής φροντίδας.

«Πέρα από τις επαφές που είχαμε με κλιμάκια της κυβέρνησης προκειμένου να περάσουμε όλα τα σημαντικά μηνύματα που αφορούν τη στοματική υγεία, κυρίως όμως την αρνητική πρωτιά της παντελούς έλλειψης οδοντιατρικής περίθαλψης για τον Ελληνα πολίτη, σήμερα θέλουμε να δώσουμε έμφαση και ζητάμε και από την Πολιτεία να δει πιο θερμά το θέμα επαναλαμβάνοντας το dentist pass. 
Μια καλή αρχή που έγινε για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, αφενός να επαναλαμβάνεται κάθε έτος, αφετέρου να επεκταθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες περιλαμβάνοντας τους εφήβους για αρχή και σιγά σιγά όλους τους Ελληνες. Το dentist pass καλύπτεται με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρέπει αυτό να ενταχθεί στον ετήσιο προϋπολογισμό και φυσικά θα πρέπει να έχει ετήσια τακτική επαναλαμβανόμενη εφαρμογή προκειμένου να τύχει του σωστού αποτελέσματος. Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να αλλάξει την αντίληψη των μικρών παιδιών- αλλά και των μεγάλων ταυτόχρονα- όσον αφορά την οδοντιατρική περίθαλψη και μακροπρόθεσμα η πρόληψη θα φέρει και μείωση του κόστους θεραπείας» επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΣΘ Κωνσταντίνος Κούγιας, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας .

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι ο λόγος που ο Έλληνας ασφαλισμένος δεν έχει σήμερα την οδοντιατρική περίθαλψη και φροντίδα που του αξίζει και που θα έπρεπε να έχει, είναι ότι το Δημόσιο έχει περιορισμένες δομές οδοντιατρικής φροντίδας οι οποίες είναι υποστελεχωμένες και με ελλειπή εξοπλισμό.

«Η οδοντιατρική είναι μια επιστήμη που ευτυχώς εξελίσσεται πάρα πολύ δυναμικά αλλά δυστυχώς ο εξοπλισμός κοστίζει πάρα πολύ και δεν μπορεί να συμβαδίσει ο εκσυγχρονισμός με τις δυνατότητες που δίνονται από το Δημόσιο προκειμένου να εξοπλιστεί το Δημόσιο κατά βάση και οι ιδιώτες κατά δεύτερο λόγο. Και σε ότι αφορά το προσωπικό αρκεί να επισημάνουμε ότι στις τελευταίες προκηρύξεις για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, δεν περιλαμβάνεται ούτε μία πρόσληψη οδοντιάτρου» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.