Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς;Η μεγαλύτερη μελέτη ύπνου στον κόσμο αναφέρει ότι ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να είναι επιβλαβής για τη λειτουργία του εγκεφάλου. 

Οι ειδικοί προτείνουν ότι οι υγιείς ενήλικες λαμβάνουν κατά μέσο όρο 7 έως 9 ώρες ύπνου. Εάν χρειάζεστε τακτικά περισσότερες από 8 ή 9 ώρες ύπνου για να αισθανθείτε χαλαροί, μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός υποκείμενου προβλήματος.

Ο συνεχής πολύ μικρός ύπνος αλλά κ ο υπερβολικός ύπνος συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας, όπως: ασθένειες του διαβήτη, καρδιακή προσβολή, παχυσαρκία κατάθλιψη, πονοκέφαλοι όπου μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο ή να σταματήσουν την ποιότητα του ύπνου σας, οδηγώντας σας να αισθάνεστε κουρασμένοι ακόμη και μετά από 8 ώρες.


Αυτές οι διαταραχές περιλαμβάνουν:

Μια αναπνευστική διαταραχή που προκαλεί μικρές παύσεις στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, μια διαταραχή του εγκεφάλου που προκαλεί μια ενοχλητική και μερικές φορές συντριπτική ώθηση να κινούνται τα πόδια σας όταν είστε σε ξεκούραση.

Το σύμπλεγμα καθυστερημένου ύπνου, μια διαταραχή στην οποία το βιολογικό ωρολόγιό σας, σας κρατάει μέχρι τις μικρές ώρες, καθιστώντας δύσκολο να ξυπνήσετε το πρωί.

Ιδιοπαθή υπερυπνία, μια διαταραχή που προκαλεί υπερβολική υπνηλία για άγνωστες αιτίες.

Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται περισσότερο καθώς πιστεύουν ότι είναι ένα φυσιολογικό τμήμα της γήρανσης. Όμως η γήρανση δεν πρέπει να αλλάζει δραματικά τις ανάγκες ύπνου σας. 

Εάν εξακολουθείτε να πατάτε το κουμπί αναβολής μετά από 9 ώρες κάτω από τα καλύμματα, μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχετε μια υποκείμενη ιατρική ασθένεια γιαυτό συνιστάται να κάνετε check in με το γιατρό σας όπου θα σας συστήσει μια μελέτη ύπνου για να αποκλείσει τις διαταραχές του ύπνου. 

Ευτυχώς, υπάρχουν θεραπείες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ποιότητας του ύπνου σας.