ΑΕΙ: «Ανοχή τέλος στις καταλήψεις – Παρέμβαση χωρίς ατέρμονες αναλύσεις», λένε πηγές της ΕΛΑΣ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΑΕΙ: «Ανοχή τέλος στις καταλήψεις – Παρέμβαση χωρίς ατέρμονες αναλύσεις», λένε πηγές της ΕΛΑΣΚαμία ανοχή στο εξής από την Ελληνική Αστυνομία σε περιπτώσεις καταλήψεων πανεπιστημιακών χώρων και έκνομων ενεργειών γύρω από αυτές, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ που μίλησαν στον ΣΚΑΪ. 


Τα στελέχη σχολιάζουν πως σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται και οι δύο επιχειρήσεις στην Πανεπιστημιούπολη και στο ΑΠΘ σε διάστημα εννέα ωρών.

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, στο εξής όταν οι αστυνομικοί διαπιστώνουν φθορές εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ή επεισόδια γύρω από αυτά, θα παρεμβαίνουν χωρίς χρονοτριβή και δίχως ατέρμονες αναλύσεις με τους Πρυτάνεις. Όταν διαπιστώνονται επεισόδια, οι αστυνομικοί θα παρεμβαίνουν αμέσως.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εμφανίζεται ενοχλημένος με την αδράνεια που επέδειξαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σε κάποιες περιπτώσεις, με αποκορύφωμα την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Μάλιστα, η αγανάκτηση των πολιτών φαίνεται πως χτύπησε «ευαίσθητες χορδές» στελεχών της Κατεχάκη, που εντοπίζουν πρόθεση «μπαχαλοποίησης» της κοινωνίας από μέρος ατόμων με πρόσχημα τον νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.