Η ανακοίνωση του Δημου Θέρμης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση του Δημου Θέρμης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου




//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου σε όλο το Δήμο Θέρμης


Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε σε κάθε κοινότητα του δήμου Θέρμης 𝛈 𝚬𝛉𝛎𝛊𝛋ή 𝚬𝛑έ𝛕𝛆𝛊𝛐ς 𝛕𝛈ς 𝟐𝟓𝛈ς 𝚳𝛂𝛒𝛕ί𝛐𝛖, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες του 1821 που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογίες ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων και παρελάσεις.


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από οκτώ σχολεία πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θέρμη.

Πλήθος κόσμου παρά τη βροχή συγκεντρώθηκε στο Μνημείο Ηρώων για να παρακολουθήσει την επιμνημόσυνη δέηση, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου δημοτικού σχολείου κ. Όλγα Παπαδημητρίου και την κατάθεση στεφάνων.

Κατά τη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε οι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος, παρουσία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και άλλων επισήμων.

Την παρέλαση άνοιξε το 𝟏𝛐 𝛅𝛈𝛍𝛐𝛕𝛊𝛋ό 𝛔𝛘𝛐𝛌𝛆ί𝛐 𝚯έ𝛒𝛍𝛈ς και ακολούθησαν 𝛕𝛐 𝟐𝛐 𝛋𝛂𝛊 𝛕𝛐 𝟒𝛐 𝛅𝛈𝛍𝛐𝛕𝛊𝛋ό, 𝛕𝛐 𝟑𝛐 𝛎𝛈𝛑𝛊𝛂𝛄𝛚𝛄𝛆ί𝛐, 𝛕𝛐 𝟏𝛐 και 𝛕𝛐 𝟑𝛐 𝛄𝛖𝛍𝛎ά𝛔𝛊𝛐 και 𝛕𝛐 𝟏𝛐 και 𝟐𝛐 𝛌ύ𝛋𝛆𝛊𝛐 𝚯έ𝛒𝛍𝛈ς. 

Ακολούθησαν με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους 𝛐𝛊 𝛔ύ𝛌𝛌𝛐𝛄𝛐𝛊 𝛕𝛐𝛖 𝛅ή𝛍𝛐𝛖 𝚯έ𝛒𝛍𝛈ς καθώς και το 𝛕𝛍ή𝛍𝛂 𝚷𝛒𝛐𝛔𝛋𝛐𝛑𝛊𝛔𝛍𝛐ύ, υπό τους ήχους 𝛕𝛈ς 𝚽𝛊𝛌𝛂𝛒𝛍𝛐𝛎𝛊𝛋ής 𝛕𝛐𝛖 𝛅ή𝛍𝛐𝛖 η οποία έδωσε τον τόνο στην παρέλαση.

Στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο 𝝄 𝜹ή𝝁𝜶𝝆𝝌𝝄ς 𝜣έ𝝆𝝁𝜼ς σημείωσε ότι 

η σημερινή επέτειος μας δείχνει το δρόμο πως με πίστη, τόλμη, σθένος και ενότητα η πατρίδα μας μπορεί να πετύχει πολλά. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, το "εμείς" κι όχι το "εγώ" για ένα μέλλον φωτεινό, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα


Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις κοινότητες του δήμου Θέρμης
.