Σήμερα, Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων - Δείτε όλες τις συγκεντρώσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σήμερα, Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων - Δείτε όλες τις συγκεντρώσεις



Νέο ραντεβού δίνουν σήμερα φοιτητές και εκπαιδευτικοί στις 12:00 διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα και υπερασπιζόμενοι τη δημόσια παιδεία.


Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια και κατόπιν θα ακολουθήσει πορεία. 

Στη Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης είναι στην Καμάρα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στο συλλαλητήριο καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από της 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών.

Και η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη φοιτητική/ πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Επίσης συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Ταυτόχρονα την ίδια ώρα, γιατροί και νοσηλευτές θα συγκεντρωθούν έξω από την 3η ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην υγεία. 

Στις 11:00, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο δικαστικό χάρτη.  

Στις 18:00, αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Καμάρα για τον νέο ποινικό κώδικα ενώ στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δυστύχημα στα Τέμπη.