Τι πρέπει να κάνουμε αν το παιδί μας χαθεί μέσα στο πλήθος; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι πρέπει να κάνουμε αν το παιδί μας χαθεί μέσα στο πλήθος;Viral έχει γίνει το βίντεο μιας μητέρας ονόματι Τζέσικα Κακμάκλι, στο οποίο εξηγεί το τι πρέπει να κάνουμε αν ένα παιδί χαθεί σε χώρο με πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα ένα πολυκατάστημα ή έναν ζωολογικό κήπο.

Όταν ένα παιδί χαθεί, συχνά τα μέλη της οικογένειας αρχίζουν να το αναζητούν ή να φωνάζουν το όνομά του.

Στο βίντεό της η Κακμάκλι τονίζει ότι από το πρώτο το δευτερόλεπτο που κάποιος συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του έχει φύγει, θα πρέπει να αρχίσει να φωνάζει δυνατά περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του.

«Πρέπει να ακουστείτε. Και αυτό που εννοώ, είναι να αρχίζετε να φωνάζετε την περιγραφή του, ενώ το ψάχνετε», λέει στο βίντεο. «Θα ακούγεται κάπως έτσι: «Ψάχνω για ένα 5χρονο αγόρι, με κοντά καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, με κόκκινο μπλουζάκι, μαύρο σορτς».


Σύμφωνα με την Κακμάκλι, αυτό λειτουργεί για αρκετούς λόγους.

Πρώτον, ειδοποιεί όλους ότι ένα παιδί χάθηκε και εμπλέκει περισσότερους ανθρώπους στην αναζήτηση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ταχύτερη εύρεση του παιδιού.

Σε ένα χειρότερο σενάριο όπου το παιδί έχει απαχθεί, οι φωνές και μια ομάδα ανθρώπων που ψάχνει δημιουργούν αναταραχή, κάτι που οι απαγωγείς προσπαθούν να αποφύγουν,