Το 1ο βιντεοπαιχνίδι που βγήκε σε CD ήταν το Fighting Street - το ντέρμπι των ΗΠΑ με την Ιαπωνία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το 1ο βιντεοπαιχνίδι που βγήκε σε CD ήταν το Fighting Street - το ντέρμπι των ΗΠΑ με την Ιαπωνία


Το Fighting Street ήταν το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που βγήκε ποτέ σε CD.

To CD-RΟΜ εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1982 και έφερε την επανάσταση στα αποθηκευτικά μέσα, τόσο στην ανάγνωση, όσο και στον όγκο των δεδομένων που χωρούσε. Λόγω των τεράστιων ευκολιών που προσέφερε αντικατέστησε άμεσα τις προηγούμενες λύσεις από τα μέσα των 80s και μετά και άρχισε να εμφανίζεται σε υπολογιστές, στη μουσική σκηνή και οπουδήποτε αλλού. Τι έχει συμβεί όμως με τα βιντεοπαιχνίδια;

Όπως ήταν λογικό, όσο τα γραφικά άρχισαν να εξελίσσονται και να βελτιώνονται και μαζί τους ανέβηκαν και οι ανάγκες για την αποθήκευση των δεδομένων, αλλά και την ταχύτητα ανάγνωσής τους από τις κονσόλες και τους υπολογιστές. Όπως αναφέρεται, υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία για το ποιο ήταν ιστορικά το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε σε CD.

Η αλήθεια είναι ότι αν και κάποιοι αναφέρουν το Myth ή το 7th Guest (του 1993). Ωστόσο, θα πρέπει να πάμε αρκετά πιο πίσω και συγκεκριμένα στο 1988. Το πρώτο consumer CD-ROM ήταν το PC Engine CD της NEC (TurboGrafx CD), το οποίο και εμφανίστηκε στην αγορά στις 4 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς. Ήταν ένα add-on για το σύστημα που διάβαζε οπτικούς δίσκους σε μονή ταχύτητα και μπορούσε να παίξει και games. Δύο παιχνίδια που εμφανίστηκαν μαζί του ήταν τα Fighting Street και No-Ri-Ko.

Το Fighting Street ήταν η μεταφορά του Street Fighter από τα arcades και κυκλοφόρησε το 1988 στην Ιαπωνία και το 1999 στην Αμερική. Έπαιζε με ένα χειριστήριο έξι πλήκτρων για τις διάφορες εντολές και προσέφερε βελτιωμένο ήχο και μουσική. Αναπτύχθηκε από την Alfa System και κυκλοφόρησε από τις NEC Avenue και Hudson Soft.