Ο δήμος Θέρμης τίμησε τη μνήμη της Πόπης Καραγιαννίδου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο δήμος Θέρμης τίμησε τη μνήμη της Πόπης Καραγιαννίδου


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης



Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, η εκδήλωση ονοματοδοσίας της αίθουσας εκδηλώσεων του 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης, στο Τριάδι, στην οποία δόθηκε το όνομα της Πόπης Καραγιαννίδου, που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2018. 


Η Πόπη Καραγιαννίδου ήταν αρχιτέκτονας και διετέλεσε προϊσταμένη του Τμήματος Κτιριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θέρμης και είχε συμβάλλει αποφασιστικά στην ανέγερση του εν λόγω σχολείου. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο σύζυγός της Σωκράτης Φάμελλος, ο γιος της Πέτρος, οι γονείς και η αδελφή της, φίλοι και συνεργάτες της στον δήμο, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.


Στην ομιλία του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι "περάσαν σχεδόν έξι χρόνια από το τραγικό γεγονός της απώλειας της αγαπημένης μας Πόπης Καραγιαννίδου. Της δικής μας Πόπης. 

Για όλους και όλες που είμαστε σήμερα εδώ, για εμάς που γνωρίσαμε, ζήσαμε και αγαπήσαμε την Πόπη, ο πόνος είναι ακόμη εδώ γιατί απλά το τραύμα ήταν βαθύ. Ήταν βαθύ ακόμη και αν πολλές και πολλοί από μας γνωρίζαμε την κατάσταση που βίωνε και τον αγώνα που με απίστευτη υπομονή και αισιοδοξία έδινε. Το τραύμα ήταν και είναι βαθύ ακόμη και αν, για πολλούς λόγους, ο δικός μας ψυχικός πόνος είχε μια διάσταση λύτρωσης για την ίδια. 

Θα μπορούσα να πω πολλά για την Πόπη. Να μιλήσω για την ευγένεια, την καλοσύνη και την αρχοντιά της. Τα χαρακτηριστικά εκείνα που την έκαναν τόσο αγαπητή σε όσες και όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν και να την συναναστραφούν. 

Θα μιλήσω όμως για την Πόπη-συνάδελφο, την Πόπη-ενεργό πολίτη αυτού του Δήμου, θα μιλήσω για την Πόπη που οραματιζόταν έναν Δήμο Θέρμης με αισθητική, έναν Δήμο Θέρμης με λειτουργικές υποδομές, την Πόπη που δεν περιορίστηκε ποτέ στο υπηρεσιακό της καθήκον, ακόμη και όταν οι περιπέτειες της υγείας της δεν την διευκόλυναν".

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως “η Πόπη αγάπησε αυτόν τον τόπο. Υπηρέτησε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας της. Και σε όλη τη διαδρομή της εργάστηκε με μεγάλη αφοσίωση και αγάπη σε κάθε έργο που της ανατέθηκε. 

Η Πόπη βίωσε στην καθημερινότητά της το δυναμικό μεγάλωμα του Δήμου μας και τις απαιτήσεις του συνεχούς αυξανόμενου πληθυσμού μιας περιοχής που μέχρι και σήμερα αναπτύσσεται συνεχώς. Τόσο ως απλή μηχανικός του Δήμου, αλλά και ως Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, η Πόπη λειτουργούσε με αποτελεσματικότητα και με μοναδική έγνοια να υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι σχεδιασμοί της Διοίκησης του Δήμου”. 

Μιλώντας για την προσωπική σχέση του με την Πόπη Καραγιαννίδου ο δήμαρχος τόνισε πως “η Πόπη ήταν για μένα ένα πρότυπο συνεργάτη. Στο πρόσωπό της Πόπης έβλεπα την αφοσίωση και τη δημιουργικότητα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, είτε ως εργαζόμενος, είτε ως αιρετός. Η Πόπη ήταν για μένα και θέλω να πιστεύω και για όλες και όλους που τη γνώρισαν κάτι πολύ μα πολύ περισσότερο από μια μηχανικός του Δήμου, κάτι πολύ πιο σημαντικό από μια προϊστάμενη ενός τμήματος του Δήμου. 

Ξέρετε, στη ζωή μου, και κυρίως στη μεγάλη διαδρομή μου στον χώρο της αυτοδιοίκησης, έχω συναντήσει χιλιάδες ανθρώπους. Έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες άτομα. Ο Θεός μου χάρισε απλόχερα πολλά και το αναγνωρίζω. Μέσα σε αυτά θεωρώ ότι ήταν και η ευκαιρία που μου έδωσε να γνωρίσω, να συνεργαστώ και να εκτιμήσω βαθύτατα την Πόπη Καραγιαννίδου. 

Η Πόπη ήταν για μένα ένα σύμβολο. Μια εικόνα προσωπικής προσήλωσης που αν και έχει φύγει από αυτόν τον κόσμο άφησε μια κληρονομιά που με τον τρόπο της συνεχίζει να αντηχεί μέσα μας. Και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να μην αφήσουμε τον χρόνο να κερδίσει το παιχνίδι της λήθης. Επειδή δεν πρέπει αλλά δεν θέλουμε να ξεχάσουμε εκείνες και εκείνους που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. 

Έτσι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την αίθουσα αυτή στην Πόπη. Την αίθουσα αυτή που αποτελεί μέρος ενός έργου που χωρίς τον ζήλο και την αφοσίωση της Πόπης ίσως να μην είχε γίνει ποτέ πραγματικότητα. 

Ελπίζω και εύχομαι η πράξη μας αυτή να αποτελέσει μια διαχρονική υπενθύμιση του βαθύτατου αντίκτυπου που μπορεί να έχει ένα άτομο μέσω της απόλυτης δέσμευσης και της ακλόνητης αποφασιστικότητας του στην ανάπτυξη ενός τόπου”.



Ο Σωκ. Φάμελλος

Εμφανώς συγκινημένος ο Σωκράτης Φάμελλος ευχαρίστησε, εκ μέρους και όλης της οικογένειας της Πόπης Καραγιαννίδου, το δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο για την απόφασή τους να δοθεί το όνομά της στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης. 

«Είχα την τύχη να ζήσω με έναν άνθρωπο που με ενέπνεε προσωπικά. Η λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την Πόπη είναι ότι ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος. Και ως σύζυγος και ως μητέρα και ως συνεργάτης και ως εργαζόμενη. 

Οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε για τη συνεισφορά της αλλά και να ευχαριστήσω τους γονείς της γιατί αυτοί μεγάλωσαν έναν τέτοιο άνθρωπο με αυτές τις αξίες. Γιατί αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι μέσα μας, κάτι το οποίο δεν υπάρχει σήμερα στις ζωές μας, είναι ότι η Πόπη είχε μέσα της αξίες.  

Αν κάτι είναι αυτό που με κρατάει στη ζωή είναι ακριβώς αυτές οι αξίες. Οι μεγάλες αξίες της ζωής όπως είναι η αλληλεγγύη, η προσφορά και το δίκαιο. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι από αυτά που μας άφησε ως παρακαταθήκη».



Η Ι. Γαλαζούλα

Μιλώντας εκ μέρους των συναδέλφων της η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Θέρμης Ιωάννα Γαλαζούλα είπε πως «η Πόπη Καραγιαννίδου ήταν άνθρωπος του καθήκοντος, εργατική, μεθοδική, συνεπής υπεύθυνη και πάντα δοτική. Αντιμετώπιζε τα προβλήματα ως μία προσωπική υπόθεση. Ήταν η ήρεμη δύναμη της υπηρεσίας μας που έλυνε προβλήματα με επαγγελματική συνέπεια και πραότητα που λίγοι άνθρωποι διαθέτουν. 

Σήμερα δεν τιμούμε τη δημοτική υπάλληλο, αλλά τον άνθρωπο που ξεπέρασε τον όρο υποχρέωση. Το όνομα αυτής της αίθουσας δεν θα υπάρχει για να τιμήσουμε μόνο τον άνθρωπο, αλλά για να γίνει έμπνευση όλων αυτών που έχουν όραμα και θέτουν υψηλούς στόχους, υπερπηδούν κάθε εμπόδιο για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και εργάζονται με την ψυχή τους. Για όλους που έχουν ήθος και ευγένεια ψυχής στοιχεία που συνέθεταν την αγαπημένη μας Πόπη».