Άρωμα ή κολόνια; Ποιες είναι οι διαφορές τους και για ποια περίπτωση συνίσταται το καθένα από αυτά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άρωμα ή κολόνια; Ποιες είναι οι διαφορές τους και για ποια περίπτωση συνίσταται το καθένα από αυτάΣίγουρα θα έχετε παρατηρήσει σε κάποιο από τα καταστήματα καλλυντικών ότι όλα τα μπουκάλια των αρωμάτων έχουν από έξω την ένδειξη άρωμα (eau de parfum), κολόνια (eau de cologne) ή eau de toilette. Γνωρίζετε ποιες είναι οι διαφορές τους και για ποια περίπτωση συνίσταται το καθένα από αυτά;


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εύρεση ενός signature αρώματος για τον καθένα μπορεί να αποτελεί μία αποθαρρυντική διαδικασία -στην περίπτωση που δεν έχετε ήδη καταλήξει στο άρωμα που σας αντιπροσωπεύει σαν προσωπικότητα. 

Με μια τεράστια ποικιλία επιλογών στο εμπόριο, σε πληθώρα συνδυασμών και αρωμάτων, είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς από πού να ξεκινήσει. 

Ωστόσο, όταν αποφασίσετε ποιο είναι εκείνο το άρωμα που σας ταιριάζει καλύτερα, πρέπει να ξεχωρίσετε και τη διαφορά ανάμεσα στο άρωμα και την κολόνια, καθώς και την περίσταση για την οποία το καθένα από αυτά έχει δημιουργηθεί.


Τι είναι το άρωμα

Οι αληθινές διαφορές μεταξύ κολόνιας και αρώματος είναι απλώς στη δύναμη του αρώματος ή στη συγκέντρωση αρωματικών ελαίων και αλκοόλ (γνωστή και ως «αρωματική ουσία») στο μπουκάλι. Σε γενικές γραμμές, όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση, τόσο πιο ακριβό είναι το προϊόν, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο, ενώ επιλέγετε το νέο σας άρωμα.

Το άρωμα, το οποίο συνήθως αναφέρεται με όρους μάρκετινγκ ως «eau de parfum», σημαίνει απλώς ότι το προϊόν περιέχει περίπου 15 έως 20% συγκέντρωση αρωματικού ελαίου, δίνοντάς του ένα ισχυρότερο άρωμα που υποτίθεται ότι διαρκεί 5 έως 6 ώρες, αναφέρει το thelist.com.Μια έκδοση που είναι πιο δύσκολο να βρεθεί χαρακτηρίζεται ως «καθαρό άρωμα» (pure perfume), το οποίο είναι η υψηλότερη διαθέσιμη συγκέντρωση αρώματος από 15 έως 40%. Το ισχυρό άρωμά του διαρκεί έως και οκτώ ώρες και λόγω της παχύτερης σύνθεσής του, έρχεται σε μπουκάλια με στόπερ σε αντίθεση με τα σπρέι όπως τα περισσότερα mainstream αρώματα. 

Υπάρχει, επίσης, μια πιο κοινή έκδοση που ονομάζεται «eau de toilette», η οποία έχει περίπου 5 έως 15% συγκέντρωση του αρωματικού ελαίου, διαρκεί έως και πέντε ώρες και συνήθως επιλέγεται για καθημερινή χρήση.


Τι είναι η κολόνια

Οι κολόνιες, (γνωστές και ως «eau de cologne») από την άλλη, περιέχουν μόνο έως 2 έως 4% αρώματος και διαρκούν το πολύ τρεις ώρες. 

Τείνουν να είναι λιγότερο δαπανηρές και έρχονται, επίσης, σε μεγαλύτερα μπουκάλια, ενώ προτείνονται για καθημερινή χρήση.