Ποια χρώματα κάνουν το υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποια χρώματα κάνουν το υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτεροΕάν θέλετε να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο με στόχο να φαίνεται πιο φωτεινό και μεγάλο, τότε παρακάτω θα δείτε ποιες είναι οι κατάλληλες αποχρώσεις που θα το πετύχουν.

Ένας γενικός κανόνας που ισχύει όταν θέλουμε να κάνουμε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε πιο απαλές αποχρώσεις. Οι ανοιχτές αποχρώσεις κάνουν ένα δωμάτιο μεγαλύτερο ενώ οι σκούρες το κάνουν πιο ζεστό.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από το λευκό ή τις κρεμ αποχρώσεις, μπορείτε να διαλέξετε ένα απαλό γαλάζιο ή ένα απαλό πράσινο. Και τα δύο είναι δροσερά χρώματα και σας βοηθούν να χαλαρώσετε ή να διαβάσετε μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Επιπλέον οι συγκεκριμένες αποχρώσεις ταιριάζουν με πολλά διαφορετικά στυλ, π.χ. μοντέρνο ή της εξοχής, και συνδυάζονται εύκολα με ό,τι βάζετε δίπλα τους. Έτσι, δεν θα έχετε πρόβλημα ούτε με το μεταλλικό κρεβάτι ούτε με τα λευκά έπιπλα που ήδη υπάρχουν μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Τέλος, ολοκληρώστε με κουρτίνες σε υπόλευκο χρώμα και λεπτομέρειες στα μοτίβα, ρίγες, πουά ή ανθάκια, στο χρώμα του τοίχου, έτσι ώστε να δέσουν οπτικά σε ένα σύνολο.

Tip 
Οι ρίγες είναι ένα από τα καλύτερα σχέδια για να δείξει ένας χώρος μεγαλύτερος. Οι οριζόντιες ρίγες κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο ενώ οι κάθετες ρίγες δίνουν ύψος.

Έξτρα tip 
Μια έξυπνη τεχνική που επίσης δείχνει ένα δωμάτιο μεγαλύτερο και ψηλότερο είναι η ombre. Ξεκινήστε να βάφετε το υπνοδωμάτιο με διαβαθμίσεις στις αποχρώσεις. Βάλτε κάτω κάτω το πιο σκούρο χρώμα και συνεχίστε διαδοχικά προς τα πάνω «ανοίγοντας» τις αποχρώσεις μια μια.

spirossoulis.com