Σύλληψη ατόμων για διαρρήξεις σε οχήματα στο δρόμο Θέρμης - Περαίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σύλληψη ατόμων για διαρρήξεις σε οχήματα στο δρόμο Θέρμης - Περαίας


Οι άμεσες ενέργειες με τη μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων και στην ταυτοποίηση δύο ακόμη συνεργών τους, για περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, που έλαβαν χώρα στην περιοχή του αεροδρομίου και της Θέρμης.


Πρόκειται για ημεδαπούς, 43, 19, 27 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, στις 19-01-2024, οι τρεις τελευταίοι, με όχημα το οποίο είχε μισθώσει ο 43χρονος, προσέγγισαν σταθμευμένο όχημα επί της οδού Θέρμης – Περαίας και αφού έσπασαν το πίσω τζάμι πόρτας του οχήματος, αφαίρεσαν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, καθώς και τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 26.450 ευρώ. 

Το περιστατικό αντιλήφθηκε ο οδηγός του σταθμευμένου οχήματος και ειδοποίησε άμεσα το Κέντρο Άμεσης Δράσης (100).

Λίγο αργότερα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας ανευρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, πλην του χρηματικού ποσού, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους και στη συνέχεια από τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο.

Πρωινές ώρες στις 20-01-2023, στην περιοχή των διαβατών, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και των Τμημάτων Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και Θέρμης, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 19χρονος.

Επιπλέον, ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των ανωτέρω, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και ηλεκτρικά εργαλεία χειρός.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης προέκυψε πως τα τρία άτομα (19, 27 και 28 ετών), στις 19-01-2024, προέβησαν στη διάρρηξη δύο (2) ακόμη οχημάτων, που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή της Θέρμης και του αεροδρομίου και από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά δύο (2) τσάντες, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, χρυσή αλυσίδα λαιμού και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.