Κάνει ο σκύλος μου να φάει πορτοκάλια; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κάνει ο σκύλος μου να φάει πορτοκάλια;


Αν και υπάρχουν ορισμένες ανθρώπινες τροφές, που δεν μπορούν να μοιραστούν με τους σκύλους επειδή είναι τοξικά, πολλά φρούτα είναι ασφαλή για κατανάλωση από τους σκύλους. 


Είναι διασκεδαστικό να μοιράζεσαι σνακ με τον σκύλο σου, αλλά τι γίνεται με τα εσπεριδοειδή; 
Είναι ασφαλές για τα σκυλιά να τρώνε πορτοκάλια;


Σε μικρές ποσότητες είναι μια ασφαλής απόλαυση

Το American Kennel Club εξηγεί ότι σε μικρές ποσότητες, τα πορτοκάλια είναι μια ασφαλής απόλαυση για τα σκυλιά. Είναι νόστιμα ζουμερά φρούτα και το σαρκώδες μέρος τους είναι ακίνδυνο για κατανάλωση από τα σκυλιά, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Είναι καλύτερο να κρατάτε τα πορτοκάλια ως περιστασιακή απόλαυση για τον σκύλο σας. 

Η γλυκύτητα των πορτοκαλιών είναι μέρος αυτού που τα κάνει τόσο δημοφιλή φρούτο για τους ανθρώπους, αλλά η υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα τα καθιστά ανθυγιεινά για τους σκύλους. 

Οι υψηλές ποσότητες λήψεις σακχάρων μπορούν να δημιουργήσουν στομαχικές διαταραχές. Το AKC συνιστά τα πορτοκάλια να μην αποτελούν περισσότερο από το 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης του σκύλου σας.

Αν και τα περισσότερα σκυλιά τρώνε οτιδήποτε, σε κάποια δεν αρέσουν τα πορτοκάλια. Η πικρή γεύση των εσπεριδοειδών δεν είναι ελκυστική για αυτά. Αν είστε περίεργοι να δείτε τι άποψη έχει ο σκύλος σας για τα πορτοκάλια, ​βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τη φλούδα, τους σπόρους, προτού τον ταΐσετε με το σαρκώδες.​Πόσο υγιεινά είναι τα πορτοκάλια για τα σκυλιά;

Τα πορτοκάλια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους, η βιταμίνη C είναι ευεργετική και για τους σκύλους, καθώς υποστηρίζει το γενικό ανοσοποιητικό τους σύστημα. 

Τα πορτοκάλια περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και κάλιο, τα οποία βοηθούν και τα δύο, στη γενική υγεία του σκύλου σας. Επιπλέον, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, επομένως για σκύλους που απολαμβάνουν το φρουτώδες σνακ, είναι μια εξαιρετική περιστασιακή υγιεινή απόλαυση. 

Προσοχή, ειδικά οι σπόροι και η φλούδα τους, πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τους σκύλους. Η κατανάλωση τους ίσως δημιουργήσει στομαχικές διαταραχές. Και όπως με κάθε άλλη νέα λιχουδιά, δώστε μόνο ένα μικρό κομμάτι στην αρχή, για να να δείτε πώς αντιδρά ο σκύλος σας. Αν κάτι δεν πάει καλά, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

mypet.gr