Απολογισμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας Θέρμης για το 2023 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απολογισμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας Θέρμης για το 2023


//Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας Θέρμης

Το 2023 η χώρα μας δυστυχώς σημαδεύτηκε για ακόμη μια φορά από σημαντικές φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές. 


Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε στο μέτρο που της αναλογούσε τόσο στα μεγάλα εθνικά γεγονότα όσο και στα τοπικά συμβάντα μικρότερης εμβέλειας.


Αναλυτικότερα:

Η ομάδα μας από τις 15/05/2023 έως τις 30/09/2023 πραγματοποιούσε συνεχείς περιπολίες στα δάση με τέσσερα οχήματα. Συγκεκριμένα τα πληρώματα μας εργάστηκαν αυτήν την αντιπυρική περίοδο 623 ώρες.

Κατά την διάρκεια του έτους η ομάδα μας αντιμετώπισε 36 χορτολιβαδικές και εν υπαίθρω πυρκαγιές και 5 αστικές πυρκαγιές παρέχοντας συνδρομή στις δυνάμεις του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.

Ακόμη διενεργήθηκαν 5 έλεγχοι καπνού σε σημεία χωρίς να απαιτηθούν περαιτέρω ενέργειες ενώ σε 6 περιπτώσεις τα πληρώματα μας πραγματοποίησαν συστάσεις σε πολίτες που παραβίασαν τα μέτρα κυκλοφορίας στα δάση.

Αναφορικά με τις παροχές βοήθειας η ομάδα απασχολήθηκε σε 21 συμβάντα διαφόρων τύπων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμης. Επιπλέον η ομάδα συμμετείχε στις έρευνες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τέλος μαζί με ακόμη τέσσερις εθελοντικές ομάδες διενεργήσαμε 58 αντλήσεις σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους στην περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας.

Οι εθελοντές μας εκπαιδεύτηκαν με την συμμετοχή τους σε 30 σεμινάρια τα οποία είχαν συνολική διάρκεια 65 ώρες. Ακόμη εθελοντές μας συμμετείχαν σε άσκηση ορεινής διάσωσης στο Νεστόριο Καστοριάς. Τέλος συνδιοργανώσαμε με ακόμη τρείς εθελοντικές ομάδες άσκηση στο Λιβάδι Θέρμης.

Η ομάδα μας δίνοντας πάντα σημασία στη δια βίου μάθηση παρείχε εκπαίδευση σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της σε καταστήματα, σχολεία και φορείς διοργανώνοντας 46 σεμινάρια με συνολική διάρκεια 105 ώρες και εκπαιδεύοντας μόνο φέτος πάνω από 4000 άτομα.

Ακόμη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμος Θέρμης συμμετείχαμε στη συγκέντρωση και τη συσκευασία της ανθρωπιστικής βοήθειας για 
➛Σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας 
➛Πυρόπληκτους Έβρου και 
➛Πλημμυροπαθείς Θεσσαλίας για 120 ώρες. 
➛Μέλη μας συμμετείχαν στην αποστολή του Δήμου Θέρμης στην Αλεξανδρούπολη

Τέλος στα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία παρείχαμε υγειονομικές υπηρεσίες σε 87 αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός του Δήμου Θέρμης, όπου οι εθελοντές εργάστηκαν τουλάχιστον 258 ώρες.