Κοντα στο Μονοπήγαδο το πτώμα της άτυχης 41χρονης γυναίκας. Οι λεπτομέρειες της ΕΛ.ΑΣ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοντα στο Μονοπήγαδο το πτώμα της άτυχης 41χρονης γυναίκας. Οι λεπτομέρειες της ΕΛ.ΑΣΛεπτό προς λεπτό το χρονικό της δολοφονίας της 41χρονης Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη, η οποία διένυε την 7η εβδομάδα κύησης αποκαλύπτεται μέσα από την έρευνα της Αστυνομίας.


Ειδικότερα, έφτασαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας από τις καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και από πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας από καταστήματα και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και από το σπίτι του συντρόφου της και με την ουσιαστική συνδρομή των εγκληματολογικών εργαστηρίων που ερεύνησαν όλα τα ευρήματα, τα αποτυπώματα του δεύτερου δράστη στο σπίτι αλλά και τα πειστήρια του εγκλήματος (κλινοσκεπάσματα και στρώμα κρεβατιού με ίχνη ροδόχρου ουσίας).

Ταυτόχρονα μέσα από την άρση του απορρήτου των κινητών τηλεφώνων αλλά και τη γενικότερη σταχυολόγηση του προανακριτικού υλικού, προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης εγκληματικής ενέργειας σε βάρος της 41χρονης από το σύντροφό της και το φίλο του. 

Οι αρχές παρακολουθούσαν στενά και τους δυο έτσι ώστε να αποδειχθεί η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Επιπλέον, από την εργαστηριακή εξέταση των αντικειμένων στο Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών εντοπίστηκε γενετικό υλικό της 41χρονης σε μια κουβέρτα αλλά και στο στρώμα που βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι του συντρόφου της.


Η ομολογία

Το μεσημέρι της Δευτέρας 08-01-2024, οι δυο φερόμενοι δράστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια όπου εξεταζόμενος ο δεύτερος ομολόγησε την εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία της γυναίκας.

Κατόπιν υπόδειξής του, αστυνομικοί μετέβηκαν σε ορεινή δύσβατη δασική περιοχή 4 χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου της δημοτικής ενότητας Βασιλικών του δήμου Θέρμης και εντόπισαν ανάμεσα σε θάμνους τη σορό της γυναίκας.

Όπως διαπιστώθηκε μακροσκοπικά από ιατροδικαστή που διενήργησε προκαταρκτική νεκροψία, το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην αριστερή και δεξιά τραχηλική χώρα. Δηλαδή της είχαν καταφέρει πολλά χτυπήματα με μαχαίρι.

Σύμφωνα με την προανάκριση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στις 22.00 η άτυχη γυναίκα έφυγε από την δουλειά της και πήγε με τον σύντροφό της στο σπίτι του.Μπαίνοντας στο διαμέρισμα η γυναίκα δέχτηκε επίθεση από τον δεύτερο δράστη ο οποίος είχε προσυνεννοηθεί με τον σύντροφο της και ενεργούσε σύμφωνα με σχέδιο που είχαν καταστρώσει οι δυο τους και αφού την ακινητοποίησε με την απειλή ενός μαχαιριού, ακολούθως ο πρώτος της δέσμευσε τα χέρια με χειροπέδες και τη φίμωσε με τη χρήση ταινίας συσκευασίας. 

Κατόπιν την μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο, όπου της κατάφεραν πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στην αριστερή και δεξιά τραχηλική χώρα.

Ακολούθως μετέφεραν στο διαμέρισμα βαλίτσα – μπαούλο όπου την τοποθέτησαν και εν συνεχεία με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας OPEL ASTRA ιδιοκτησίας του δευτέρου τη μετέφεραν στην τοποθεσία, όπου ανευρέθη. 

Κατόπιν επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος, όπου επιχείρησαν να καταστρέψουν τα ίχνη και πειστήρια του εγκλήματος, καθαρίζοντας το διαμέρισμα και απορρίπτοντας διαδοχικά σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς πειστήρια του εγκλήματος, όπως τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του θύματος, το μέσο τέλεσης και το στρώμα του κρεβατιού επί του οποίου δολοφονήθηκε το θύμα.

Προκειμένου δε να παραπλανήσουν τις αρχές, μετά την ολοκλήρωση των ως άνω πράξεών τους, τοποθέτησαν έτερο στρώμα στο ως άνω κρεβάτι. Οι δράστες αφαίρεσαν από το θύμα το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.


newsit.gr