Εκδήλωση νηπιαγωγείων στην πλατεία της Θέρμης την Κυριακή 28 Ιανουαρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδήλωση νηπιαγωγείων στην πλατεία της Θέρμης την Κυριακή 28 Ιανουαρίου


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης πέντε νηπιαγωγεία του Δήμου «απλώνουν ευτυχία». 

Με ένα λευκό φανελάκι μπορεί όποιος θέλει να έρθει να ζωγραφίσει τι σημαίνουν έννοιες όπως η ευτυχία, να το απλώσει και να ακούσει τραγούδια από παιδικές φωνούλες! 

Τέσσερα νηπιαγωγεία της Θέρμης, το 1ο, 2ο, 4ο και 5ο καθώς και το 1ο της Νέας Ραιδεστού, με μεγάλη χαρά υιοθέτησαν την πρωτοβουλία του Μάριου Μάζαρη, δασκάλου από δημόσιο σχολείο του Πειραιά και τη δράση «Απλώνω ευτυχία» σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. 

Το «Απλώνω ευτυχία» είναι μια ιδέα την οποία εμπνεύστηκε και υλοποίησε με σπουδαία αποτελέσματα η εκπαιδευτικός Γεωργία Σολωμού στην Κύπρο. 

Τι είναι το «Απλώνω ευτυχία»; 
Σε μια παλιά φανελίτσα που έφεραν από το σπίτι τα παιδιά αποτύπωσαν με ζωγραφιές πώς αντιλαμβάνεται το καθένα την ευτυχία.



Έτσι, με τη συμμετοχή των παιδιών και την υποστήριξη των γονέων, δημιουργήθηκε «η μπουγάδα της ευτυχίας» που απλώθηκε σε σχοινιά εντός ή και εκτός του σχολείου, και βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά της ζωής, σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας, κοντά μας. 

Παράλληλα, κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων τα παιδιά μάζεψαν κάποια χρήματα, κάνοντας μικρές πράξεις αγάπης γύρω τους και οι εισφορές τους συνέβαλαν στην ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» (https://www.floga.org.gr/). 

Οι κουμπαράδες έσπασαν ενώπιον των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών και τα χρήματα θα κατατεθούν σε επίσημο τραπεζικό λογαριασμό της «Φλόγας».



Τις δράσεις των παιδιών στήριξαν η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Θέρμης Ευαγγελία Κούτρη καθώς και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου παρέχοντας κάθε υλική βοήθεια. 

Η συνέχεια θα δοθεί στην εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης.