Μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες: Σήμερα στις 11:00 οι ανακοινώσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες: Σήμερα στις 11:00 οι ανακοινώσεις


Οι νέες ενισχυτικές παρεμβάσεις, που έρχονται με εντολή του πρωθυπουργού, αναμένεται πως θα εφαρμοστούν άμεσαΤα μέτρα στήριξης των νέων γονέων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με υπέρμετρα έξοδα, θα παρουσιάσουν στις 11:00 σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Οι νέες ενισχυτικές παρεμβάσεις, που έρχονται με εντολή του πρωθυπουργού, αναμένεται πως θα εφαρμοστούν άμεσα, από τις αρχές του 2024.

Στις συσκέψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, εξετάστηκαν διάφορα σενάρια. 

Δύο βασικά επιδόματα που είναι στο τραπέζι προς ενίσχυση είναι αυτό του επιδόματος γέννησης-τα 2.000 ευρώ που δίνονται εφάπαξ σε κάθε νέο ζευγάρι με τη γέννηση ενός παιδιού-αλλά και του επιδόματος τέκνων. 

Πρακτικά, το βασικό σενάριο που έχει εξεταστεί είναι αυτό της ενίσχυσης του ποσού του επιδόματος γέννησης, αλλά και η διεύρυνση της περιμέτρου του επιδόματος τέκνων, ώστε να το λαμβάνουν περισσότεροι δικαιούχοι.

Στις συσκέψεις έγινε συζήτηση και για ένα νέο επίδομα που δεν θα ήταν εφάπαξ. 

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι βελτιωμένες και οι προβλέψεις για τους τριτέκνους, ώστε να «κουμπώσουν» με αυτές για τους πολύτεκνους. 

Μένει να φανεί, αν το πακέτο θα περιλαμβάνει και άλλα οικονομικά μέτρα που θα αφορούν το κόστος διαβίωσης για τους νέους γονείς, ενώ από φέτος ισχύουν κι άλλα ευνοϊκά μέτρα για γονείς, όπως το αυξημένο αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, αλλά και η προσαύξηση στο επίδομα θέρμανσης.

«Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. 

Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; 

Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα», τόνισε πρόσφατα από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


thestandard.gr