Τι είναι το «φαινόμενο» deep nude – SOS για τη διακίνηση γυμνών φωτογραφιών μέσω εφαρμογών στα σχολεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι είναι το «φαινόμενο» deep nude – SOS για τη διακίνηση γυμνών φωτογραφιών μέσω εφαρμογών στα σχολείαΣε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές εξαιτίας του φαινόμενου της διακίνησης γυμνών φωτογραφιών στα σχολεία μέσω εφαρμογών. 

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στη Ναύπακτο, όπου δύο αγόρια ηλικίας 13 ετών παραποίησαν τις φωτογραφίες έξι κοριτσιών, μέσω ειδικής εφαρμογής, με τέτοιον τρόπο που φαίνονται γυμνές και τις μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους μαθητές, έχει ανοίξει η συζήτηση για την προστασία των χρηστών του διαδικτύου και κυρίως των ανήλικων.

«Το deep nude έγινε μόδα στα σχολεία γιατί δεν έχουμε ενημέρωση σωστή των παιδιών για το τι επιτρέπεται και τι όχι. Όποια φωτογραφία έχεις από Instagram, από TikTok, από οπουδήποτε, μπορείς να γδύσεις το υποκείμενο της φωτογραφίας. Εννοείται ότι είναι παράνομο και διώκεται ποινικά» είπε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο πρόεδρος του «internet now», Νίκος Βασιλάκος.


«Γίνεται πληρωμή με κρυπτονομίσματα»

«Ο απεικονιστικός αλγόριθμος είναι ο πιο εξελιγμένος στην τεχνητή νοημοσύνη. Ό,τι έχει να κάνει με φωτογραφία είναι το πιο εξελιγμένο και γι΄ αυτό γίνονται πια πιστοποιήσεις μέσω εφαρμογών που βλέπουν το πρόσωπο και τη φωτογραφία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Γίνεται πληρωμή με κρυπτονομίσματα. Πληρώνουν με κρυπτονομίσματα εφαρμογές όπως είναι το deep nude που ξεγυμνώνει, με κόστος από 8 μέχρι 16 ευρώ, ένα σώμα. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν ή Ασία ή βαθιά Αμερική που δε φαίνεται ποιος είναι ο αποδέκτης. Αυτοί που αξιοποιούν την τεχνολογία του βαθύ γυμνού μπορούν και δείχνουν σε κάθε περίπτωση, πώς είναι το σώμα, για να μπορεί ο μαθητής να το διακινήσει μέσω κοινωνικών δικτύων που δεν είναι αναγνωρίσιμα και ανιχνεύσιμα».

«Η συμβουλή που έχουμε να δώσουμε σε όλους είναι να ξέρετε ότι όλα ανιχνεύονται και μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Ας μην πιστεύει κανένας ότι μένει στο σκοτάδι», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, αναφέρθηκε στο νομικό κενό που αφορά την τεχνητή νοημοσύνη.

«Για τους εφήβους προβλέπεται σωφρονισμός και θεραπευτικά μέσα» είπε κλείνοντας.