Φρούτα που πρέπει να αποφεύγεις με άδειο στομάχι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φρούτα που πρέπει να αποφεύγεις με άδειο στομάχιΕνώ τα φρούτα αποτελούν αναμφισβήτητα ζωτικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, δεν είναι όλα κατάλληλα για κατανάλωση με άδειο στομάχι. 

Ορισμένα φρούτα, όταν καταναλώνονται μόνα τους και χωρίς το «μαξιλάρι» άλλων τροφών, μπορεί να οδηγήσουν σε πεπτικές ενοχλήσεις και άλλα προβλήματα. 
Είναι σημαντικό να προσέχεις τα φρούτα που επιλέγεις να απολαύσεις, ειδικά όταν το στομάχι σου είναι άδειο.


Εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, είναι γεμάτα βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, αλλά μπορεί να είναι «σκληρά» για το άδειο στομάχι. 
Η υψηλή οξύτητα αυτών των φρούτων μπορεί να οδηγήσει σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή καούρα για ορισμένα άτομα. 
Η κατανάλωση εσπεριδοειδών μαζί με ένα ισορροπημένο γεύμα μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεών τους σε άδειο στομάχι.


Μπανάνες
Ενώ οι μπανάνες αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου και φυτικών ινών, η κατανάλωσή τους με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του μαγνησίου στο αίμα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καρδιά και να διαταράξει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών. Για να απολαύσεις τις μπανάνες χωρίς προβλήματα, συνδύασέ τες με μια μικρή μερίδα ξηρών καρπών ή γιαουρτιού για πρόσθετη πρωτεΐνη και λιπαρά.


Καρπούζι
Το καρπούζι είναι ένα δροσιστικό και ενυδατικό φρούτο, αλλά η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και δυσφορία όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι. 
Το γρήγορο άδειασμα του στομάχου μετά την κατανάλωση καρπουζιού μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία. 
Για να απολαύσεις αυτό το ζουμερό φρούτο, σκέψου να το καταναλώσεις ως μέρος ενός ελαφρού γεύματος ή σνακ.


Ντομάτες
Αν και συνήθως τις μπερδεύουν με τα λαχανικά, οι ντομάτες είναι στην πραγματικότητα φρούτα. 
Περιέχουν υψηλά επίπεδα ταννικού οξέος, το οποίο μπορεί να αυξήσει την οξύτητα στο στομάχι και να οδηγήσει σε γαστρικά προβλήματα όταν καταναλώνονται μόνες τους.
 Για να ενσωματώσεις τις ντομάτες στη διατροφή σου, ειδικά με άδειο στομάχι, καλό είναι να τις συμπεριλάβεις σε σαλάτες ή να τις συνδυάσεις με άλλα τρόφιμα.