Με κινητό πλέον η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα, λέει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με κινητό πλέον η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα, λέει ο γενικός γραμματέας ΑθλητισμούΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά και τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την οπαδική βία, με την οποία τίθεται σε ισχύ η διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών. 

Για το φαινόμενο της οπαδικής βίας, για τις ομάδες, για τη λεγόμενη ψηφιακή είσοδο με το κινητό στα γήπεδα, για τις κάμερες αλλά και για το φάκελο που παρέδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, ο Γιώργος Μαυρωτάς, γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας».Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «σχετικά με τα 200 άτομα που έδωσε ο κύριος Οικονόμου στο φάκελο στην εισαγγελία, προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι αλλάζει η προσέγγιση του ζητήματος. Κάθε μία αποτελεί μία μεμονωμένη περίπτωση από αυτές που υπήρχαν τα τελευταία 15 χρόνια. 

Τώρα φαντάζομαι ότι θα υπάρξει μια σύνδεση των διαφόρων φακέλων και υποθέσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να προκύψουν στοιχεία (…)», ενώ ερωτηθείς για το μέτρο της διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να μειωθεί η έξαρση του φαινομένου, ο ίδιος απαντά «νομίζω ότι η λογική της διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για δύο μήνες ενέχει και ένα σκοπό. 

Με άλλα λόγια, όταν μια κατάσταση βλέπεις ότι βαίνει επιδεινούμενη και κλιμακώνεται, πρέπει πρώτα να τη σταθεροποιήσεις και μετά να τη θεραπεύσεις. Τώρα, στην προκειμένη περίπτωση που οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ θα γίνονται και χωρίς θεατές, νομίζω ότι η προσοχή θα πέσει στα άλλα παιχνίδια, ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα και να μην υπάρχει, αυτή η διασπορά του χουλιγκανισμού στα άλλα αθλήματα».

Εν συνεχεία, υπογραμμίζει το εξής «δεν πρόκειται να εξαφανίσεις το πρόβλημα της βίας. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε να το ελαχιστοποιήσεις και αυτό δεν λύνεται μέσα σε δύο μήνες. Πρέπει να πάρουμε μέτρα, όπως κάνουν και άλλες χώρες (…) Απλώς χρειάζεται να δουλέψουμε μετά και σε θέματα πρόληψης, σε θέματα ακόμα και εκπαίδευσης μικρών ηλικιών».

Τελειώνοντας, επισημαίνει «νομίζω ότι εφόσον εφαρμοστούν αυτά που είναι να εφαρμοστούν από την πολιτεία, αλλά και από τις ομάδες-γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος- σε ένα πρόβλημα που τους πλήττει όλους, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, όπως για παράδειγμα αυτό για την πρόσβαση με ονομαστικοποίηση, τα εισιτήρια μέσω κινητού που θα διασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία (…) Χρειαζόμαστε λοιπόν, τη συνεργασία και των ομάδων για να υπάρξει σωστή λειτουργία και ασφάλεια στους αγώνες».