Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι άκρως εθιστικά και επιβλαβή για την υγεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι άκρως εθιστικά και επιβλαβή για την υγείαΜέτρα, για την πρόληψη της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και την αντιμετώπιση του εθισμού στη νικοτίνη σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον έλεγχο του καπνίσματος, ζήτα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και συνιστά στις κυβερνήσεις, να απαγορεύσουν την πώλησή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή, οι χώρες απαγορεύουν την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων, να ενισχυθεί η εφαρμογή της απαγόρευσης και να συνεχιστεί η παρακολούθηση και η επιτήρηση για την στήριξη των μέτρων δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση αυστηρής εφαρμογής και

Όπου οι χώρες επιτρέπουν την εμπορία (πώληση, εισαγωγή, διανομή και κατασκευή) των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως καταναλωτικών προϊόντων, να διασφαλίσουν αυστηρές ρυθμίσεις για τη μείωση της ελκυστικότητάς τους και της βλάβης που προκαλούν στον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης όλων των γεύσεων, του περιορισμού της συγκέντρωσης και της ποιότητας της νικοτίνης και της φορολόγησής τους.

Κάθε κυβέρνηση που επιδιώκει μια στρατηγική διακοπής του καπνίσματος με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, θα πρέπει να ελέγχει τις συνθήκες πρόσβασης στα προϊόντα, ώστε να διασφαλίζονται οι κατάλληλες κλινικές συνθήκες και να νομοθετήσει τα προϊόντα ως φάρμακα (συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης άδειας κυκλοφορίας ως φάρμακα), καταλήγει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγειας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

► Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη είναι άκρως εθιστικά και επιβλαβή για την υγεία. Ενώ οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία δεν είναι απολύτως γνωστές, έχει διαπιστωθεί ότι παράγουν τοξικές ουσίες, ορισμένες από τις οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο και άλλες ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών και πνευμονικών διαταραχών.

► Η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και να οδηγήσει σε μαθησιακές διαταραχές για τους νέους.

► Η έκθεση του εμβρύου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του εμβρύου στις έγκυες γυναίκες.

► Η έκθεση στις εκπομπές από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εγκυμονεί επίσης κινδύνους για τους «παθητικούς καπνιστές».