Εντείνονται οι προσπάθειες για την ίδρυση δύο νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή μας. Συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εντείνονται οι προσπάθειες για την ίδρυση δύο νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή μας. Συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας!


Ο Δήμος Θέρμης εντείνει τις προσπάθειες του για την ίδρυση δύο νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή μας.

Εχθές. ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αποστόλου Στυλιανός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τσολάκης Απόστολος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φωτιάδης Σάββας, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Παιδείας και είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Καπουτσή Ιωάννη για την ίδρυση του ΕΠΑΛ Θέρμης και με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Μπουσδούνη Ιωάννη για την ίδρυση του ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στον Δήμο μας (Σουρωτή).

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα και οι εκπρόσωποι του Δήμου μας ανέπτυξαν αναλυτικά, στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘΑ, τους λόγους για την αναγκαιότητα ίδρυσης των δύο σχολικών μονάδων.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει στο επόμενο χρονικό διάστημα συνεχής επικοινωνία αλλά και νέα συνάντηση ανάλογα με την πρόοδο και την ωρίμανση των αιτημάτων μας!


Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης έχει αποφασίσει να προτείνει την ίδρυση των ακόλουθων σχολικών μονάδων στο δήμο Θέρμης:

➣ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, ως τριθέσιο (3/θ), και Ειδικού Νηπιαγωγείου ως μονοθέσιο, με έδρα την Σουρωτή. 

Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας προς το δημοτικό συμβούλιο “ο δήμος Θέρμης είναι ο μοναδικός από τους δήμους της αρμοδιότητας, στον οποίο δεν υπάρχει ιδρυμένη ΣΜΕΑΕ, ενώ είναι πολυπληθής και με δεδομένη δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης. 

Η θέληση της δημοτικής αρχής για την στήριξη της ειδικής αγωγής είναι δεδομένη και διατυπωμένη επισήμως. Επίσης, πρόθεσή μας είναι η ριζική αναδιαμόρφωση του παλαιού και μη  χρησιμοποιούμενου διδακτηρίου στην Κοινότητα Σουρωτής. 

Η ίδρυσή του θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού όλου του Δήμου Θέρμης, που αναγκάζεται να μετακινείται σε Ειδικά Σχολεία των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη. Θεωρείται βέβαιο ότι με την ίδρυση και λειτουργία του, περισσότερες οικογένειες θα υπερβούν προκαταλήψεις και θα επιδιώξει την ένταξη των παιδιών τους σε ΣΜΕΑΕ, ως την πλέον κατάλληλη δομή της Ειδικής Αγωγής”.

➣  Νέου ΕΠΑΛ στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα στο κτίριο που στεγάζεται το ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ, στο 14ο χλμ Θεσσαλονίκης - Ν. Μηχανιώνας, όπου θα λειτουργούν οι παρακάτω ειδικότητες που δεν συγκαταλέγονται στις ήδη προσφερόμενες, οι οποίες έχουν ζήτηση και θεωρείται ότι παρέχουν αρκετές πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης με βάση τις κρατούσες συνθήκες:
  • Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας, 
  • Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων,
  • Τομέας Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας, 
  • Αισθητικής Τέχνης
  • Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών, 
  • Σχεδιασμού -διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Το νέο ΕΠΑΛ εκτιμάται ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον περίπου 150 μαθητών που αυτή τη στιγμή επιλέγουν τα ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και Επανομής, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αποστόλου «τα αιτήματα του δήμου Θέρμης έχουν σταλεί ήδη στις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν αποσπάσει τη θετική τους εισήγηση προς το υπουργείο. Εμείς εξηγήσαμε προς τους αρμόδιους διευθυντές Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας τους λόγους και την αναγκαιότητα της ίδρυσης αυτών των δύο σχολικών μονάδων και αναμένουμε τη θετική απόφασή τους».