Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ίδρυση νέου 2ου ΕΠΑΛ στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ίδρυση νέου 2ου ΕΠΑΛ στο δήμο Θέρμης




Για την πρόταση ίδρυσης νέου 2ου ΕΠΑΛ στο δήμο Θέρμης

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου ήρθε θέμα η πρόταση ίδρυσης 2ου ΕΠΑΛ στον Δήμο Θέρμης με 3 νέες ειδικότητες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη ίδρυσης νέου ΕΠΑΛ καθώς οι μαθητές της Μίκρας αλλά και όμορων περιοχών έχουν μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ, το ΕΠΑΛ Επανομής έχει μετατραπεί σε πρότυπο με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση σε αυτό μαθητές που θα το επιθυμούσαν, πολλοί μαθητές μετακινούνται σε μακρινά ΕΠΑΛ (Καλαμαριά, Ευκλείδη) για να φοιτήσουν σε ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Βασιλικών.

Ωστόσο τοποθετηθήκαμε στο θέμα με λευκό καθώς η πρόταση του Δήμου προέβλεπε την λειτουργία του στο ίδιο κτίριο και τις ίδιες ώρες με το 2ο ΓΕΛ Μίκρας στο κτήριο του ΙΕΚ Θέρμης.

Το συγκεκριμένο κτήριο δεν είναι σχολικό, δεν έχει ουσιαστικά αυλή, και έχει διαφορετικές προδιαγραφές. Η συστέγαση δυο διαφορετικού τύπου σχολείων είναι επίσης πρόβλημα καθώς κι ότι η χρήση του χώρου περιορίζεται αυστηρά από την λειτουργία του ΙΕΚ και στερεί από τα σχολεία τη δυνατότητα πραγματοποίησης δράσεων, προγραμμάτων, θεατρικών παραστάσεων ή εκδηλώσεων στο χώρο του σχολείου. 

Ο ισχυρισμός της διοίκησης ότι σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το σχολικό κτήριο του 2ου ΓΕΛ Μίκρας στον Τρίλοφο και δεν θα συστεγάζονται τα σχολεία είναι εκτός πραγματικότητας, αφού η ανέγερση του κτηρίου δεν έχει καν αρχίσει!

Ζητάμε λοιπόν την ίδρυση ΕΠΑΛ και την δρομολόγηση κατασκευής κατάλληλου σχολικού κτηρίου για τη στέγαση του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Φάνης Καρκατζούνης
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Θέρμη 30/11/2023