Το καλύτερο φρούτο στον κόσμο είναι από την Ελλάδα - Η λίστα με τη ζουμερή 10άδα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το καλύτερο φρούτο στον κόσμο είναι από την Ελλάδα - Η λίστα με τη ζουμερή 10άδαΗ TasteAtlas έχοντας καταλογογραφήσει πάνω από 10.000 φαγητά και ποτά, τοποθετεί στην κορυφή του καταλόγου της για τα φρούτα ένα ελληνικό προϊόν.
Η εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, TasteAtlas, ένας παγκόσμιος άτλαντας παραδοσιακών πιάτων, τοπικών υλικών και αυθεντικών εστιατορίων κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων φρούτων ένα ελληνικό.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση της λίστας είναι τα φημισμένα ροδάκινα Νάουσας, ενώ μέσα στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 7η θέση βρίσκονται τα μανταρίνια Χίου.

Η TasteAtlas έχοντας καταλογογραφήσει πάνω από 10.000 φαγητά και ποτά, τοποθετεί στην κορυφή του καταλόγου της για τα φρούτα ένα ελληνικό προϊόν, το οποίο είναι υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οφείλονται στο μικροκλίμα του Βερμίου, στο έδαφος, το νερό και στην τεχνική καλλιέργειας της ροδακινιάς. Τα ροδάκινα Νάουσας έχουν έντονο χρώμα με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, μέγεθος από μέσο έως μεγάλο και αντοχή κατά τη μεταφορά τους.

Παρουσιάζουν τοπικές ιδιαιτερότητες που καθιέρωσαν τα ελληνικά ροδάκινα στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η καλλιέργεια της ροδακινιάς στην περιοχή της Νάουσας έχει παράδοση πολλών ετών. Η συστηματική φύτευση οπωρώνων ροδακινιάς έγινε το 1927. Η πρώτη ποικιλία που καλλιεργήθηκε ήταν η ELBERTA που οριοθετεί τη συστηματικότητα της καλλιέργειας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα ροδάκινα Νάουσας να έχουν αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Επίσης, το μανταρίνι Χίου θεωρείται από τα πιο αρωματικά στον κόσμο και η καλλιέργειά του γίνεται στα περιβόλια του ιστορικού Κάμπου. Νότια της πόλης της Χίου και κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού εκτείνεται μια εύφορη πεδιάδα, γνωστή με το όνομα Κάμπος Χίου, κατάφυτη από περιβόλια με εσπεριδοειδή. Σε αυτόν τον μικρό παράδεισο παράγεται το «μανταρίνι της Χίου», το 97ο ελληνικό προϊόν ΠΟΠ.

Τα καλύτερα φρούτα:
 1. Ροδάκινα Νάουσας
 2. Μαγκοστίν Ινδονησίας
 3. Φράουλες Truskawka Kaszubska Πολωνίας
 4. Χουρμάδες Αλγερίας
 5. Λούκουμα Περού
 6. Λεμόνια Σορέντο (Ιταλία)
 7. Μανταρίνια Χίου (Ελλάδα)
 8. Κεράσια Wisnia Νadwislanka Πολωνίας
 9. Acai Berries Βραζιλίας
 10. Μούρα Jabuticaba Βραζιλίας
 11. Πορτοκάλια Βαλέντσια Ισπανίας