Υποχρεωτικό το POS για όλους τους επαγγελματίες από το 2024 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Υποχρεωτικό το POS για όλους τους επαγγελματίες από το 2024Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους μίλησε  ο Νίκος Παπαθανάσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τόνισε ότι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να έχουν POS.

Παράλληλα, συμπλήρωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», πως από την αρχή του νέου έτους θα τρέξει κι ένα πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά του από τους επαγγελματίες.

«Δεν μπορεί όλο το βάρος της φορολόγησης να το σηκώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το μέτρο για ελάχιστο φορολογητέοι εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών είναι ένα μέτρο φορολογικής δικαιοσύνης», τόνισε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας, μετά από 6 χρόνια δραστηριότητας, βγάζει λιγότερα από όσα κερδίζει ένας μισθωτός με το βασικό μισθό, θα πρέπει να ξανασκεφτεί τη δουλειά που κάνει», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μείωσε το τέλος επιτηδεύματος έναν χρόνο νωρίτερα από όσο είχε δεσμευτεί ενώ επανέλαβε ότι θα το καταργήσει οριστικά μέσα στην τετραετία.


Τι είπε για την επιταγή ακρίβειας

Σχετικά με το μέτωπο της ακρίβειας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είπε ότι «από την πρώτη στιγμή παραδεχθήκαμε με ειλικρίνεια ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% του προβλήματος για τους καταναλωτές. 

Στον αντίποδα όμως επιχειρούμε και με έκτακτα μέτρα, όπως το Market Pass, αλλά και με μόνιμα μέτρα όπως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος να ελαφρύνουμε το βάρος για τους πολίτες, Επίσης ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους λειτουργεί στο μάξιμουμ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας».

Τέλος, ερωτηθείς για την επιταγή ακρίβειας, παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού» και τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την κατάθεση του προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες.