Πότε έρχονται νέοι δικαιούχοι στο Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πότε έρχονται νέοι δικαιούχοι στο Ανακυκλώνω Αλλάζω ΘερμοσίφωναΛίγες μέρες μένουν προκειμένου να ανακοινωθούν νέοι δικαιούχοι στο Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα. 

Επίσημη ημερομηνία δεν υπάρχει ακόμη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πιθανότατα μέσα στο Νοέμβριο θα βγουν οι νέοι δικαιούχοι.

 Ταυτόχρονα μια σειρά από σημαντικές προθεσμίες πρέπει να προσέξουν για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» οι δικαιούχοι, οι οποίες αφορούν στη λήξη εξαργύρωσης δεσμευμένων επιταγών, στην παράδοση παλαιών συσκευών από ωφελούμενους και στη δυνατότητα επιστροφών – ακυρώσεων συναλλαγών είναι τρεις.

Ειδικότερα όσον αφορά στις νέες προθεσμίες του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»:

1. Λήξη εξαργύρωσης δεσμευμένων επιταγών:

Οι επιταγές, οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο» μπορούν, πλέον, να εξαργυρωθούν μέχρι και την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023.

2. Παράδοση παλαιών συσκευών από ωφελούμενους:

Παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση, από τους ωφελούμενος στους εμπόρους, μπορούν να γίνονται έως και την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου (από 8 Νοεμβρίου 2023, που ίσχυε μέχρι πρότινος). Ειδικά για τις εξαργυρώσεις των επιταγών, οι οποίες είναι σε κατάσταση «δέσμευσης σε έμπορο», οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενους μπορούν να γίνονται έως και την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου (από 23 Νοεμβρίου, που προβλεπόταν).

3. Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών:

Με τα νέα δεδομένα, μπορούν να πραγματοποιούνται επιστροφές και ακυρώσεις συναλλαγών μέχρι την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου (από 23 Νοεμβρίου, που ίσχυε). 
Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία αγορών που προβλέπει το πρόγραμμα, δηλαδή μετά τις 24 Οκτωβρίου 2023.