Ομοσπονδία Σχολικών κυλικείων: Δε δουλεύουμε όλο το χρόνο - Nα φορολογηθούμε για τις πραγματικές ημέρες εργασίας μας. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ομοσπονδία Σχολικών κυλικείων: Δε δουλεύουμε όλο το χρόνο - Nα φορολογηθούμε για τις πραγματικές ημέρες εργασίας μας.Ομοσπονδία σχολικών κυλικείων.
Υπόψιν του υπουργείου οικονομικών και όλων των πολιτικών για τις ιδιαιτερότητές του κλάδου μας.

ΖΗΤΟΎΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΏΣ ΦΟΡΟΛΌΓΗΣΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΌΓΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΈΡΕΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΎΝ ΣΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ .

Τα Σχολικά κυλικεία με ΚΑΔ «56.29.20.04 Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)») είναι πολύ μικρές ατομικές επιχειρήσεις που δουλεύουν 130 έως 160 μέρες. 
Tα Χριστούγεννα, το Πάσχα, και το καλοκαίρι τα σχολεία είναι κλειστά και κατ’επεκταση και τα σχολικά κυλικεία.
Επισης οι διάφορες καιρικές συνθήκες χιόνια, πλημμύρες, σεισμοί, αναγκάζουν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Ως εκ τούτου δεν μπορεί να φορολογείται για όλο το χρόνο μία τέτοια επιχείρηση.

Να δίνεται η δυνατότητα ΜΕΡΙΚΉΣ ΠΑΎΣΗΣ των μη εργασιμων ημερών μέσω πληροφοριακού συστήματος του GOV. Gr της ΑΑΔΕ τις περιόδους που είναι κλειστά τα σχολεία και να υπολογίζονται αυτές που πραγματικά έχει δουλέψει και να φορολογείται για τις πραγματικές ημέρες και όχι για 360 όπως υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Τα Σχολικά κυλικεία είναι από τους λίγους κλάδους που έχουν πλαφόν στις τιμές και αυτό πιέζει το κέρδος της επιχείρησης.


Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ.Υ1γ/Γ.Π./οίκ. 81025/2013 Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ 2135/τ.Β΄/29−08−2013 και ΦΕΚ 2800 / 2013) υπάρχει λίστα τροφίμων που είναι περιορισμένα τα προϊόντα που μπορεί να πουλήσει ένα σχολικό κυλικείο

Η πλειοψηφία των μισθωτών κυλικείων είναι γυναίκες λόγω της φύσης της δουλειάς που προσπαθούν να βοηθήσουν το οικογενειακό εισόδημα λόγω της τεράστιας ανεργίας και της μη εύρεσης άλλης οποιασδήποτε εργασίας. Μάλιστα πολλοί μισθωτές είναι μονογονεϊκές οικογένειες που αυτό καθιστά ακόμη δυσκολότερη την διαβίωση τους.

Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που βρίσκονται προς το τέλος της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και προσπαθούν να συμπληρώσουν τα έτη για συνταξιοδότηση.

Επίσης υπάρχουν σχολικά γεύματα και διάφορες ενέργειες των δήμων για τα ευάλωτα παιδιά που δίνουν δεκατιανό από το δήμο
και όπως γνωρίζετε σε πολλά σχόλεια δίδεται διατροφή από catering που έχουν αναλάβει το πρόγραμμα για τη διατροφή των παιδιών τα οποία έχουν άμεση ανάγκη. Με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που εργάζονται σε σχολεία που γίνεται διατροφή να έχουν ακόμα λιγότερη δουλειά.

Τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας τα Σχολικά κυλικεία ήταν τα πρώτα που κλείσανε και τα τελευταία που άνοιξαν σαν επιχείρηση δουλέψανε 50 μέρες και τις δύο χρονιές έτσι δημιουργήθηκαν πολλά χρέη σε ασφαλιστικές εισφορές τράπεζες και τα λοιπά βάζοντας λοιπόν αυτή τη φορολογία δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και θα δημιουργηθούν κι άλλοι άνεργοι.

Επίσης κάθε χρόνο είναι λιγότερα τα παιδιά που έρχονται στα ελληνικά σχολεία προπαντός στην περιφέρεια έτσι κάθε χρόνο είναι λιγότερα τα έσοδα για ένα σχολικό κυλικείο αλλά τα έξοδα παραμένουν τα ίδια

Για όλους αυτούς τους λόγους
 παρακαλούμε όπως να εξαιρεθούμε από αυτήν τη φορολογία και να φορολογηθούμε αντικειμενικά με τις μέρες που δουλεύουμε και με το κέρδος που έχουμε