Πώς βλέπουν τα μωρά τον κόσμο γύρω τους; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς βλέπουν τα μωρά τον κόσμο γύρω τους;Μετά από εννέα μήνες εγκυμοσύνης, τα μωρά όταν γεννιούνται συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα ζωτικά τους όργανα και λειτουργίες. Αυτό περιλαμβάνει τα μάτια και την όρασή τους. Για να μάθετε πώς βλέπουν τα μωρά, θα πρέπει να παρακολουθείτε την αλλαγή του κεντρικού μέρους των αμφιβληστροειδών. Επιπλέον, θα παρατηρήσετε την οπτική τους ικανότητα να αυξάνεται τους πρώτους μήνες.

Είναι σύνηθες το γεγονός ότι, κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής, τα μωρά περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους με μάτια κλειστά, καθώς κοιμούνται πολλές ώρες.


Πιο αναλυτικά η όραση του μωρού εξελίσσεται κάπως έτσι:

1ος – 2ος μήνας:
Τις πρώτες μέρες ζωής των μωρών τα μάτια τους δεν συγκεντρώνονται σε ένα σημείο και αρκετές φορές το ένα ματάκι του μωρού «φεύγει», χωρίς αυτό να είναι κάτι ανησυχητικό.

3ος – 4ος μήνας: Το μωρό σας διακρίνει τα χρώματα και τις διαστάσεις τους. Επίσης, αποκτά μεγαλύτερη ευκρίνεια και ευαισθησία στο φως.

5ος – 6ος μήνας: Σε αυτούς τους μήνες η αντίληψη των χρωμάτων είναι παρόμοια με εκείνη των ενηλίκων. Μπορεί, επίσης, να ξεχωρίσει δύο αντικείμενα που μοιάζουν μεταξύ τους και παρατηρεί τα πάντα γύρω του.

7ος – 8ος μήνας: Από τον 8ο μήνα και μετά τα μωρά αρχίζουν να ξεχωρίζουν και πρόσωπα, ενώ τώρα είναι οι μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων το κρύψιμο και η ξαφνική επανεμφάνιση αντικειμένων γίνεται το αγαπημένο τους παιχνίδι.

9ος – 12ος μήνας: Τα ματάκια του μωρού σας μπορεί να αλλάξουν χρώμα, αφού αναπτύσσονται πλήρως οι χρωστικές της ίριδας. Πλέον, έχει καλύτερη αντίληψη του σώματός του και συγχρονίζει ευκολότερα τις κινήσεις με την όρασή του.

Μετά τον πρώτο χρόνο η όραση του μωρού σας αναπτύσσεται διαρκώς. Πλέον, αντιλαμβάνεται καλύτερα τα χρώματα, το βάθος των αντικειμένων, τις αποστάσεις και αναγνωρίζει πρόσωπα και εικόνες.