Αυτή είναι η μπάλα που έχει αισθητήρα για το ημιαυτόματο οφσάιντ - Θα χρησιμοποιηθεί στο EURO 2024 (φωτο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτή είναι η μπάλα που έχει αισθητήρα για το ημιαυτόματο οφσάιντ - Θα χρησιμοποιηθεί στο EURO 2024 (φωτο)
Η UEFA σε συνεργασία με την Adidas παρουσίασε τη μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας για το EURO 2024.

Η μπάλα αυτή θα ονομάζεται «Fussballiebe» (δηλαδή «αγάπη του ποδοσφαίρου») και ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από τη χαρά του παιχνιδιού και την ενέργεια του τουρνουά. Η μπάλα είναι διακοσμημένη με τα χρώματα της σημαίας της οικοδέσποινας Γερμανίας, με τα τρίγωνα που σχηματίζονται πάνω της, να ξεχωρίζουν.

Ιδιαίτερη και πρωτοποριακή η μπάλα του EURO 2024

Η χρήση των χρωμάτων κόκκινο, μπλε, πράσινο και πορτοκαλί συμβολίζει τόσο τη ζωντάνια που φέρνουν τα διαγωνιζόμενα έθνη στη διοργάνωση όσο και την αγνή απλότητα του ποδοσφαίρου που προσελκύει τόση αγάπη από τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Οι εικονογραφήσεις κάθε γηπέδου του τουρνουά εμφανίζονται στην μπάλα μαζί με το όνομα κάθε διοργανώτριας πόλης.

Η παρουσίαση της μπάλας έγινε από τον τερματοφύλακα της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ, ενώ θα αποτελέσει την ενδέκατη διαφορετική μπάλα στην ιστορία των EURO.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Όμως η μπάλα αυτή είναι ιδιαίτερη, καθώς θα περιλαμβάνει την τεχνολογία adidas Connected Ball Technology για πρώτη φορά σε Euro.

Επίσης θα διαθέτει τσιπάκια και οφσάιντ τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί και στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα του Κατάρ. 

Με αυτό το τρόπο θα παρέχεται πρωτοφανής εικόνα σε κάθε στοιχείο της κίνησης της μπάλας, συμβάλλοντας έτσι στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τον βοηθό διαιτησίας βίντεο της UEFA.

Αυτή είναι η μπάλα με τομή: