Συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να δοκιμάσει νέες τροφές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να δοκιμάσει νέες τροφέςΤα παιδιά μπορούν εύκολα να γίνουν αντιδραστικά, αρνούμενα να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές αιτίες.

 Ωστόσο, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για να βοηθήσουν το παιδί τους να δοκιμάσει νέες τροφές.

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, τα παιδιά δοκιμάζουν πολλές νέες αισθήσεις. Ως γονείς, μερικές φορές δεν είμαστε τόσο κατανοητοί όσο πρέπει να είμαστε. Παίρνουμε συχνά μερικά πράγματα για δεδομένα, ωστόσο, τα παιδιά μας αξίζουν την υποστήριξη και την προσοχή μας.

Έχετε ποτέ ρωτήσει τον εαυτό σας, πώς μπορεί να είναι ότι το παιδί σας δεν θέλει να φάει σπανάκι; Είναι ένα τόσο θρεπτικό και νόστιμο λαχανικό. Αυτό που πρέπει να κάνετε ως γονέας, τοποθετείτε τον εαυτό σας στη θέση του παιδιού σας.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν συνεχώς νέες γεύσεις, αρώματα και υφές. Είναι απολύτως φυσιολογικό για τα παιδιά να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε νέες τροφές.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να δοκιμάσει νέα τρόφιμα

Να είσαι δημιουργικός

Οι άνθρωποι είναι πολύ οπτικά όντα. Εάν κάτι που βλέπουμε μας ευχαριστεί, είναι πιθανό ότι θα το αποδεχθούμε χωρίς παράπονα. Ως εκ τούτου, είναι σοφό να «μεταμορφώσουμε» την εμφάνιση ορισμένων τροφίμων, ιδίως λαχανικών, για να τα φάνε τα μικρά παιδιά.

Ένα καλό παράδειγμα είναι να δημιουργήσετε ένα σάντουιτς κάπως… διασκεδαστικό, καθώς μπορείτε με τα συστατικά να δημιουργήσετε ένα πρόσωπο. Αυτό θα κάνει το πιάτο πιο ελκυστικό για το παιδί σας.

Επιτρέψτε στα παιδιά να συμμετάσχουν

Επιλέγουμε τα γεύματά μας. Γιατί λοιπόν τα παιδιά μας δεν πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα; Ως γονείς μπορούμε να προτείνουμε υγιεινές εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν.

Μια άλλη καλή ιδέα είναι να πάρετε τα παιδιά σας στο σούπερ μάρκετ ή το παντοπωλείο για να συμμετέχουν σε αγορές για υγιεινά τρόφιμα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι περήφανοι που θα συμβάλουν σε κάτι. Κάνοντας τα παιδιά μέρος της διαδικασίας μπορεί να αυξήσει την προθυμία τους να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα.

Να γίνεται οι ίδιοι παράδειγμα προς μίμιση

Θα ήταν μεγάλη αδικία να αναγκάσουμε τα παιδιά να τρώνε λαχανικά αν εμείς οι γονείς δεν κάνουμε το ίδιο. Επομένως, εάν θέλετε το μικρό σας να τρώει υγιεινά και να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε ένα καλό παράδειγμα.

Φροντίστε να τρώτε μπροστά στο παιδί σας χωρίς να παραπονιέστε. Ακόμη και χωρίς να προσπαθούμε, εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας μέσα από τις δικές μας ενέργειες. Τα παιδιά σας σας παρακολουθούν συνεχώς, αφού είστε το βασικό τους μοντέλο.

Μην πιέζετε το παιδί σας

Η άσκηση πίεσης ή η αναγκαστική κατανάλωση των λαχανικών από τα παιδιά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε ως γονείς. Αυτές οι πρακτικές ενισχύουν μόνο την αρνητική συσχέτιση ενός παιδιού με ορισμένα τρόφιμα.

Έτσι το παιδί σκέφτεται: "Εάν δεν τρώω αυτό το φαγητό που δεν μου αρέσει, δεν θα μπορώ να παίξω τα βιντεοπαιχνίδια μου."
Με αυτόν τον τρόπο, οι υγιεινές τροφές αποτελούν εμπόδιο, μια επιβολή που πρέπει να αντιμετωπιστεί απρόθυμα.

baby.gr