Έρχεται ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης νέων εργαζομένων στον τουρισμό από ΔΥΠΑ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχεται ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης νέων εργαζομένων στον τουρισμό από ΔΥΠΑ
Προ των πυλών βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, νέο ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης για 18.000 απασχολούμενους και ανέργους από τον τουριστικό κλάδο, με πόρους 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρόγραμμα προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως θα είναι σε συνεργασία µε το ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε., ώστε να προετοιμαστούν χιλιάδες νέοι για να εργαστούν στον τουρισμό την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη του προγράμματος θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2024, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι κύκλοι θεωρητικής κατάρτισης και πιστοίησης έως την έναρξη της θερινής σεζόν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση σε όλες τις ειδικότητες του τουριστικού κλάδου διάρκειας 250 ωρών (3 μήνες) και θα υλοποιηθεί μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των ΑΕΙ και των ΚΕΚ.

Οι συμμετέχοντες θα εγγραφούν σε Μητρώο Ωφελουμένων που θα καταρτίσει το υπουργείο Τουρισμού και για να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να είναι Ελληνες ή και ξένοι υπήκοοι οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, να είναι εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις, ή μακροχρόνια ή πρόσκαιρα άνεργοι στον τομέα του τουρισμού.

Στους καταρτιζόμενους θα καταβάλλεται επίδομα 5 ευρώ για κάθε ώρα παρακολούθησης και μέχρι 1.250 ευρώ, εφόσον πετύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης.