Νέα εφαρμογή «Εύδοξος» για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα σε Android κινητά και έξυπνες συσκευές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα εφαρμογή «Εύδοξος» για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα σε Android κινητά και έξυπνες συσκευέςΜέσω της νέας εφαρμογής για τα κινητά «Εύδοξος» οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για τη δήλωση και παραλαβή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. 

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android στο Google Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.student.eudoxus), καθώς επίσης και μέσω του gov.gr, στην υπηρεσία «Συγγράμματα – Εύδοξος» (https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/panepistemia-kai-phoitese/suggrammata-eudoxos), και μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος» (https://eudoxus.gr/registerlogin), ενώ σύντομα θα διατεθεί και για συσκευές iOS.


«Με τη νέα εφαρμογή διευκολύνεται η συνολική διαδικασία δήλωσης και παραλαβής, μέσω έξυπνων συσκευών για τους φοιτητές, από ένα σύνολο 18.455 ενεργών συγγραμμάτων, των 491 εκδοτών που συμμετέχουν στον “Εύδοξο” για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024» αναφέρει η ανακοίνωση των δύο υπουργείων.


Ειδικότερα, περισσότεροι από 230.000 ενεργοί φοιτητές μπορούν:

► Να ενημερώνονται για την προθεσμία δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου

► Να πραγματοποιούν και να τροποποιούν τη δήλωση συγγραμμάτων τους

► Να βλέπουν τον κωδικό PIN και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων τους

► Να έχουν εικόνα του αριθμού των συγγραμμάτων που δικαιούνται και των παραληφθέντων συγγραμμάτων τους, σε πραγματικό χρόνο

► Να προβαίνουν σε εθελοντική ανταλλαγή συγγραμμάτων μέσω του «Εύδοξος+»

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της Πράξης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τη διαχείριση της διανομής συγγραμμάτων – Επέκταση ΕΥΔΟΞΟΣ», του Υποέργου 1 «Αναβάθμιση και Επέκταση Λειτουργίας ΠΣ Εύδοξος». 

Η Πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.