ΟΑΣΘ: Έκκληση στο επιβατικό κοινό και κυρίως στους φοιτητές, να επικυρώνουν τα εισιτήριά τους - 1.200 πρόστιμα κάθε μήνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΟΑΣΘ: Έκκληση στο επιβατικό κοινό και κυρίως στους φοιτητές, να επικυρώνουν τα εισιτήριά τους - 1.200 πρόστιμα κάθε μήνα



 Έκκληση στο επιβατικό κοινό και κυρίως στους φοιτητές, να επικυρώνουν εισιτήριο κατά την μετακίνησή τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ απευθύνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ, κάθε μήνα επιβάλλονται περί τα 1.200 πρόστιμα, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν φοιτητές.

Ο ΟΑΣΘ τονίζει ότι σκοπός του δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών ενώ αναφέρει ότι ο οργανισμός για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του, πρέπει να έχει έσοδα και γι αυτό απαιτείται η χρήση εισιτηρίου.


Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΘ υποχρεούται, βάσει της νομοθεσίας, να επιβάλει πρόστιμα στους επιβάτες που μετακινούνται χωρίς την καταβολή κομίστρου.

Το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 60πλάσιο των κανονικών ή μειωμένων βασικών εισιτηρίων. Εφόσον ένα πρόστιμο δεν εισπραχθεί μέσα σε δύο μήνες από την επιβολή του, βάσει νόμου διαβιβάζεται στις κατά τόπους Εφορίες, όπου πενταπλασιάζεται και αναζητείται ως δημόσιο έσοδο.