Μία γιορτή της θάλασσας στη Θεσσαλονίκη: «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 - Sea & Tourism Expo» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μία γιορτή της θάλασσας στη Θεσσαλονίκη: «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 - Sea & Tourism Expo»




Με τη συμμετοχή 197 εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ανοίξει τις πύλες της στις 20 Οκτωβρίου η διεθνής έκθεση σκαφών, αλιείας και θαλάσσιου τουρισμού «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 - Sea & Tourism Expo».
Θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Helexpo Thessaloniki) και φιλοδοξεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Επί τρεις ημέρες, η «Νύφη του Θερμαϊκού» θα αποτελέσει το διεθνές ραντεβού για τους λάτρεις της θάλασσας και τις επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με αυτόν τον χώρο. Στην έκθεση συμμετέχουν ελληνικά ναυπηγεία αλλά και εκθέτες από Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία.

Αυτή τη χρονιά, η έκθεση «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 – Sea & Tourism Expo» είναι διπλάσια σε σχέση με πέρυσι (συνολικός χώρος 10.000 τετραγωνικά). Θα πραγματοποιηθεί στα δύο μεγαλύτερα και κεντρικότερα κτίρια του HELEXPO, το Κτίριο 13 και το 15, μπροστά από την πλατεία ΧΑΝΘ. Οι «πύλες» θα ανοίξουν την Παρασκευή, στις 20 Οκτωβρίου (13:00 - 21:00). Το Σάββατο, οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 10:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 20:00.
Πρόκειται για μία διπλή έκθεση κι ευχαριστούμε τη Helexpo για την πολυετή συνεργασία. Αυτή τη χρονιά στοχεύσαμε και σε εταιρείες από όμορες χώρες και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. 
Η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης δίνει πολλά πλεονεκτήματα για τον διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης. 
Ευελπιστούμε ότι αυτή η έκθεση θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη των κλάδων του θαλάσσιου τουρισμού στη Β. Ελλάδα», δήλωσαν οι Αντώνης Ιωνάς και Γιώργος Πολυχρονίου, διοργανωτές της «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 – Sea & Tourism Expo.

Επί τρεις ημέρες, η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει τόπο συνάντησης για επιχειρηματίες που σχετίζονται με τον χώρο αλλά και για τους λάτρεις της θάλασσας. Στα καλαίσθητα περίπτερα της έκθεσης, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το σκάφος, την αλιεία και τον θαλάσσιο τουρισμό. 


Μάλιστα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. – Helexpo Τάσος Γκίκας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, χαρακτήρισε τις εκθέσεις «οικονομικό πνεύμονα της πόλης» και αναφέρθηκε στη συμβολή τους στην οικονομία της Θεσσαλονίκης αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχθεί η Δ.Ε.Θ. σε ένα εκθεσιακό hub της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα διεξαχθούν ημερίδες και σεμινάρια. Στις 21 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τα εγκαίνια (11.00), θα πραγματοποιηθούν οι Ημερίδες «Επαγγελματική αλιεία και προοπτικές εξέλιξης» και «Θαλάσσιος Τουρισμός και Βόρεια Ελλάδα».Τα σεμινάρια θα κινηθούν σε τέσσερις κεντρικούς άξονες: θαλάσσιος τουρισμός, χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σκάφους και σεμινάρια τεχνικών αλιείας και υποβρύχιας αλιείας.

Η επόμενη αντίστοιχη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου, στο MEC Παιανίας.