Η απάντηση της δημοτικής παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα": Η αλήθεια για τα ρέματα και για τα σιντριβάνια! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η απάντηση της δημοτικής παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα": Η αλήθεια για τα ρέματα και για τα σιντριβάνια!



//Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα":

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημοτικής Παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα" Η αλήθεια για τα ρέματα και για τα σιντριβάνια! 


Αντιλαμβανόμαστε ότι λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών υπάρχει ένας αντιπολιτευτικός παροξυσμός, πράγμα φυσιολογικό ασφαλώς, μόνο που, κάποια απ’ όσα λέγονται και γράφονται, και κυρίως, απ’ όσα τεχνηέντως αποσιωπώνται, δημιουργούν εσκεμμένα λανθασμένες εντυπώσεις, προκειμένου να δυσφημίσουν το δήμο και τη διοίκησή του. Και όταν αυτό γίνεται με πρωτοβουλία ενός ακαδημαϊκού, ο οποίος μάλιστα, έχει θητεύσει και σε κρατικό αξίωμα, τότε η απόπειρα δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων έχει άλλου είδους βαρύτητα και σκοπιμότητα.

Εν συντομία, σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων στο δήμο Θέρμης. Γνωρίζει ο αρθρογράφος (το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Parallaxi και αναδημοσιεύτηκε σε διάφορες ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ότι σχεδόν για το σύνολο των ρεμάτων στην επικράτεια του Δήμου Θέρμης (όπως και κάθε Δήμου) η αρμοδιότητα, όχι η «βασική», όπως αναφέρει, λες και υπάρχει και «δευτερεύουσα», αλλά η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ, ανήκει στην Περιφέρεια. Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ότι τα ρέματα αυτά στα οποία έχουν γίνει οι εργασίες διαμόρφωσης (με συρματοκιβώτια), καθαρίζονται κάθε τρία χρόνια, με ευθύνη της Περιφέρειας. 

Η επόμενη εργολαβία γι’ αυτόν τον καθαρισμό πρόκειται να υλοποιηθεί την προσεχή άνοιξη οπότε και θα καθαριστεί και η βλάστηση που έχει στο μεταξύ αναπτυχθεί. Όσον αφορά, δε, τα μικρότερα ρέματα, που είναι αρμοδιότητας του δήμου, αυτά καθαρίζονται κάθε χρόνο.

Επιπλέον, το μεγάλο πρόβλημα αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών του Δήμου Θέρμης, αφορά έργα κατά μήκος του ποταμού Ανθεμούντα, η υλοποίηση των οποίων ανήκει στην ευθύνη της Πολιτείας. Η διοίκηση του Δήμου έχει θέσει πολλές φορές το θέμα αυτό σε κάθε αρμόδιο φορέα, ο δε δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος το έθεσε μετ' επιτάσεως και στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Θέρμης.

Τέλος, όσον αφορά τα συντριβάνια στην οδό Καραολή και Δημητρίου στη Θέρμη, ο αρθρογράφος γνωρίζει, αλλά προφανώς το αποσιωπεί, ότι η ανακατασκευή τους αποτελεί μέρος του μεγάλου έργου του OPEN MALL το οποίο υλοποιεί ο δήμος, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης. 

Σκοπός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και όχι από χρήματα του Δήμου, περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων είναι η κατασκευή πάρκινγκ για τους επισκέπτες της αγοράς το οποίο ολοκληρώνεται, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για εξοικονόμηση ενέργειας κ.ο.κ., είναι η αναβάθμιση της εικόνας της αγοράς, ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστική στο καταναλωτικό κοινό. 

Θεωρεί, λοιπόν, ο αρθρογράφος, ότι το έργο του OPEN MALL, είναι "έργο βιτρίνας", συνεπώς αχρείαστο και άρα δεν έπρεπε να υλοποιηθεί; 

Κατανοητή, αναγκαία και καλοδεχούμενη η όποια κριτική, όμως θα πρέπει να εδράζεται στην πραγματικότητα, για να βοηθά τους πολίτες να διαμορφώσουν ορθή κρίση, όχι για να τους παραπλανά.


.