Ξεκινούν οι συμβουλευτικές δράσεις για γονείς. - Εγγραφείτε εγκαίρως - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκινούν οι συμβουλευτικές δράσεις για γονείς. - Εγγραφείτε εγκαίρως


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης



Στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης της Σχολικής Κοινότητας Δήμου Θέρμης», το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ανακοινώνουν την έναρξη των εγγραφών στις δράσεις που απευθύνονται σε γονείς μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εμβέλειας του Δήμου.

Ειδικότερα, οι δράσεις που θα αναπτυχθούν για τους γονείς του Δήμου και οι οποίες θα ξεκινήσουν τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου είναι:

Α) Σχολές Γονέων

Οι γονείς συμμετέχουν σε μια ομάδα με βάση το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού τους. 

Κάθε ομάδα πραγματοποιεί δύο συναντήσεις το μήνα, δίωρης διάρκειας και για προκαθορισμένο αριθμό συναντήσεων που ορίζεται στις οκτώ. 

Κάθε συνάντηση εστιάζει σε συγκεκριμένη θεματολογία η οποία προκύπτει από τις ανάγκες των συμμετεχόντων της ομάδας. 

Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν 10 έως 20 άτομα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.


Θα διοργανωθούν τρεις σχολές γονέων με οκτώ δίωρες συναντήσεις σε 15νθημερη βάση ως εξής:


· Οι συναντήσεις της ομάδας γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα Νηπιαγωγεία του δήμου ξεκινούν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 17:00-19:00 (απαιτείται αίτηση συμμετοχής).

· Οι γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό) μπορούν να παρακολουθήσουν τις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 17:00-19:00 (απαιτείται αίτηση συμμετοχής)

· Τέλος, για τους γονείς με παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσιο – λύκειο) η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 έως 19.00. (απαιτείται αίτηση συμμετοχής)


Β) Ομάδα Αυτό-Βοήθειας για γονείς


Εγκαινιάζουμε φέτος την Ομάδα Αυτό-Βοήθειας για γονείς με στόχο την ενδυνάμωση των γονέων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της τρέχουσας πραγματικότητας της κάθε οικογένειας. 

Με την καθοδήγηση έμπειρης συντονίστριας δημιουργείται ένας χώρος ασφάλειας και αποδοχής, ώστε όλοι να αισθάνονται άνετα να εκφραστούν ελεύθερα. 

Τα θέματα που θα συζητηθούν δεν είναι προαποφασισμένα καθώς κύριο μέλημα της ομάδας είναι η φροντίδα των μελών της σε συγκεκριμένες ανάγκες που προκύπτουν από την εκπλήρωση της γονεϊκότητας και την ανάπτυξη νέων εφοδίων ώστε να αισθάνονται πιο δυνατοί και πιο σίγουροι ως γονείς.

θα διοργανωθεί ένας κύκλος οκτώ συναντήσεων (δίωρης διάρκειας) σε μηνιαία συχνότητα με έναρξη την Τρίτη 31 Οκτωβρίου σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης για τη συμμετοχή σας στην ομάδα αυτοβοήθειας για γονείς.


Γ) Εκπαίδευση της τεχνικές της Μη Βίαιης Επικοινωνίας και Αντίστασης.

Η εκπαίδευση με τίτλο «Γονείς: Ήρεμη δύναμη» ολοκληρώνεται σε τέσσερεις δίωρες βιωματικές συναντήσεις. Δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, υιοθετώντας μια στάση που εμπεριέχει αγάπη και δύναμη ταυτόχρονα. 

Θα αναπτυχθούν συγκεκριμένες τεχνικές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και επεξεργασία περιστατικών που θα φέρουν οι συμμετέχοντες γονείς με στόχο την καλύτερη συνεργασία με τα παιδιά τους και τη βελτίωση της μεταξύ τους σχέσης.

Αριθμός συμμετεχόντων έως 15 άτομα. Απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης για τη συμμετοχή σας.

Ο τόπος διεξαγωγής των συναντήσεων της εκπαίδευσης θα ανακοινωθεί στους γονείς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) μόλις συγκεντρωθεί ο αριθμός αιτήσεων και επιλεγεί η περιοχή/το σχολείο με τις περισσότερες συμμετοχές.


Αποστολή όλων των αιτήσεων στα email: 
info@anatoliki.gr ή epita@anatoliki.gr έως την ημέρα έναρξης της κάθε δράσης. 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο οι θέσεις είναι περιορισμένες. Συνιστούμε να κάνετε έγκαιρα τη δήλωση συμμετοχής σας στις δράσεις που σας ενδιαφέρουν.

Υπεύθυνη Σχολών Γονέων: 
Ελευθερία Πήτα, Ψυχολόγος, 
Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00,