Ανακοίνωση "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανακοίνωση "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Θέρμης


//Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση"

 

Χαιρετίζουμε όλους και όλες, που έκαναν το βήμα στις Τοπικές Εκλογές της 8ης Οκτώβρη 2023 και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θέρμης έλαβε 2177 ψήφους, ποσοστό 9,8%, καταγράφοντας άνοδο  448 ψήφων (+2,9%) σε σχέση με τις εκλογές του 2019, και εξέλεξε 3 Δημοτικούς Συμβούλους (έναν παραπάνω από τις εκλογές του 2019).

Είναι το υψηλότερο ποσοστό που πετυχαίνει η παράταξή μας από την ίδρυσή της! Στους οικισμούς τα υψηλότερα ποσοστά της το κατέγραψε στους Ταγαράδες με ποσοστό 16,77%  (+12,35% από το 2019), στα Βασιλικά με ποσοστό 12,09, στον Τρίλοφο με ποσοστό 11,58, στο Πλαγιάρι με ποσοστό 11,47%,  στη Θέρμη με ποσοστό 11,37%.

Αντίστοιχα, και στην κάλπη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έλαβε 2188 ψήφους (10,2%) καταγράφοντας αύξηση κατά 426 ψήφους (+3,1%) σε σχέση με το 2019. Στο Δήμο Θέρμης η Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκε στη δεύτερη θέση ξεπερνώντας τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. 

Τα αυξημένα ποσοστά του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά τον γενικό αρνητικό συσχετισμό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε πως με βάση το καλπονοθευτικό σύστημα και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους η παράταξή μας που είχε εκλέξει κοινοτικούς συμβούλους σε 8 κοινότητες με ποσοστό 6,9%, σήμερα με ποσοστό 9,8% εκλέγει μόνο σε 2, στις κοινότητες Θέρμης και Ταγαράδων

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι και οι υπόλοιποι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, από σήμερα κιόλας, συνεχίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στους οργανωμένους και συλλογικούς αγώνες, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή.

Οι εκλογές τέλειωσαν, η καθημερινότητα συνεχίζεται. Ραντεβού στους καθημερινούς αγώνες!

 

Φάνης Καρκατζούνης, επικεφαλής του συνδυασμού

Θέρμη, 9/10/2023