Δ.Θέρμης: Ερχεται η πρόσληψη 20 ατόμων για τη δημοτική αστυνομία μέσω ΑΣΕΠ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ.Θέρμης: Ερχεται η πρόσληψη 20 ατόμων για τη δημοτική αστυνομία μέσω ΑΣΕΠΜε νέα φουρνιά προσλήψεων ενισχύεται η δημοτική αστυνομία σε όλη τη χώρα, καθώς προ των πυλών βρίσκεται η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον διορισμό 1.213 δημοτικών αστυνομικών σε πανελλαδική κλίμακα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη του πολυαναμενόμενου διαγωνισμού οριοθετείται από την κυβέρνηση στο τέλος του μήνα που διανύουμε με αρχές Οκτώβρη και θα περιέχει ειδικές εξετάσεις, υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες, ενώ στον διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι όλων των κλάδων.

Οι 1.213 προσλήψεις, που αφορούν τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις σε 137 δήμους της χώρας, ενώ θα συμπεριληφθούν και ορισμένες θέσεις σε 34 δήμους που εγκρίθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.


Πως κατανέμονται οι θέσεις

► Στο δήμο Αθηναίων κατανέμονται 181 θέσεις,από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.
►τον δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ).
►Στον δήμο ΗρακλείουΚρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ),
►στον δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ),
►στον δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ),
►στον δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ)
►και στον δήμο Χαλκιδέων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ).

Επίσης από 12 θέσεις αναλογούν στους δήμος Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου. 11 θέσεις αναλογούν στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης. Από 10 θέσεις στους δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας.

Στους υπόλοιπους 111 δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις.

Αντίστοιχα, οι 213 θέσεις κατανέμονται σε άλλους 34 δήμους, μεταξύ των οποίων οι Πειραιώς (77 θέσεις), Χανίων (32) και Καλαμαριάς (15).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα αυτές εξαιρούνταν της Αρχής και γινόταν με μόρια σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.


Κριτήρια

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Να έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το τριακοστό πέμπτο 35ο έτος αυτής για όλες τις κατηγορίες προσωπικού.

– Να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες.

– Να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους. Η κατάσταση της υγείας των υποψήφιων υπαλλήλων, πιστοποιείται με γνωματεύσεις παθολόγου ή γενικού ιατρού και ψυχιάτρου.Δοκιμασίες

Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

– Δρόμο 100 μ. σε χρόνο δεκαέξι δευτερολέπτων (μία προσπάθεια).

– Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο τεσσάρων λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων (μία προσπάθεια).

– Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον ενός μέτρου (τρεις προσπάθειες).

– Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον τριών μέτρων και εξήντα εκατοστών (τρεις προσπάθειες).

– Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον τεσσερισήμισι μέτρων, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες της παρ.3 υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.

Η συνέντευξη διενεργείται μετά το πέρας των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών, οπότε και συντάσσεται αυτοτελές πρακτικό εξατομικευμένης κρίσης για κάθε υποψήφιο στο οποίο αναφέρεται η τελική κρίση, με ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 29-9-2023)